Altın piyasasında ralli fiyatlaması! Ons altın bu seviyeyi test etti, yatırımcı heyecanlandı!

Altın piyasasında yükseliş hareketleri devam ediyor. Altın rallisi mi başladı sorusunu yanıtlayan ekonomistler altın fiyatlarına dair analizlerini açıkladılar.
Altın piyasasında ralli fiyatlaması! Ons altın bu seviyeyi test etti, yatırımcı heyecanlandı!

Altın piyasasında yeni bir yükseliş trendi yaşanmaya başlandı. Altın fiyatlarında son 24 saat içerisinde çok ciddi yükselişler kaydedildi. Bu yükselişlerin ardından altın yatırımcıları bundan sonra neler olabileceğine dair değerlendirmelere dikkat kesildiler. Bir yandan da altın fiyatlarının neden yükselmeye başladığı araştırılmaya başlandı.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ!

Altın fiyatlarındaki yükselişlerin nedeni oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Bunun için altın fiyatlarında yükseliş ivmesinin başladığı ana bakmak gerekiyor. Altın fiyatlarında dün gece FED Başkanı Jerome Powell’in açıklama yapmasının ardından yükselişler kaydedildi. Powell yaptığı açıklamada şahin politikalardan güvercin politikalara geçişin sinyalini verdi. FED’in faiz artırımlarında 75 baz puanı devre dışı bırakan Powell Aralık ayında da 50 baz puanlık faiz artırımını vurguladı. Bu açıklama altın piyasası için destek oldu. Altın piyasası üzerindeki baskı kalkınca fiyatlar sert şekilde hareket etti.

ONS ALTIN 24 SAATTE 60 DOLAR DEĞER KAZANDI

Ons altında fiyat hareketleri çok yakından takip ediliyor. Bu kapsamda dün gece 1.740 dolar seviyesinde fiyatlanan ons altın Powell’in açıklamasının ardından sert şekilde 1.770 dolar sınırına dayandı. Bununla da sınırlı kalmayan ons altında bugün gün içerisinde yükselişler devam etti. 1.800 dolar seviyesini aşan ons altın çok önemli bir seviyeyi test etti. Ons altında meydana gelen bu yükseliş hareketinin ralli olup olmadığı tartışma konusu olurken yükselişlerin zaman zaman düzeltme hareketlerinin ardından devam etmesi bekleniyor.

Altın piyasasında ralli fiyatlaması! Ons altın bu seviyeyi test etti, yatırımcı heyecanlandı!

ALTIN RALLİSİ YORUMU!

Altın rallisi için yorumu ünlü ekonomist Turhan Bozkurt yaptı. Kısa bir değerlendirme yapan Turhan Bozkurt, “Altın için artık her düşüş alım fırsatı olacaktır. Ralli için henüz erken olduğu kanaatindeyim. Ralliye daha vakit var. Altın sadece kayıplarını geri almaya başladı diyebiliriz. Ons altında 1.805 dolar ile 1.820 arası en zorlu tırmanış olacak. Özellikle 2023 yılında altın piyasası çok daha hareketli olacak ve altın yatırımı yapanların sayısı fazlalaşacak.” dedi.

ONS VE GRAM ALTINDA SON FİYATLAR

Altın fiyatlarında son durum da oldukça merak ediliyor. Son gelen verilere göre ons altın 1.800 dolar üzerini test etmiş olsa da şu anda 1.798 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altında da benzer bir görüntü ortaya çıktı. Gram altın 1.080 TL’yi görürken şu anda 1.076 TL’den fiyatlanıyor.

Not: Burada yer alan bilgi ve yorumlar yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.