Altın yatırımcıları dikkat, uyarı geldi! Gram altın için net tahmin, bu fiyata yükselecek!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair yeni değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatlarına dair beklentilerini açıklayan İslam Memiş yatırımcılara da uyarılarda bulundu.
Altın yatırımcıları dikkat, uyarı geldi! Gram altın için net tahmin, bu fiyata yükselecek!

Altın piyasasında çok önemli fiyat gelişmeleri baş döndürmeye devam ediyor. FED’in faiz politikası ile fiyatlanan altın piyasasında sert inişler ve çıkışlar takip ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bir değerlendirme yaparak altın fiyatlarına dair beklentilerini açıkladı.

RİSKLERİ DAĞITIN!

Yatırım yapmak isteyenlere önemli ikazlar yapan İslam Memiş, “Piyasalardaki belirsizlikler dağılmış değil. Sadece altın piyasasından bahsetmiyorum. Bu devirde yatırımcılar mutlaka riskleri dağıtmalılar. Dünyada bir enerji krizi var. Merkez bankaları faiz artırımlarına en azından 2023’in ilk çeyrek sonuna kadar devam edecekler. Bunun için tek bir yatırım aracından beklenilmemesi gerekiyor. Riskler dağıtılırsa herhangi bir olumsuzluktan en hafif şekilde etkilenilir.” dedi.

Enflasyonist ortamın devam edeceğini söyleyen İslam Memiş, “Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın en büyük meselesi. Bizde şiddeti biraz daha fazla olabilir. Ancak bu süreç sona ermedi. Enflasyonist ortam 2023 yılının ilk yarısının sonuna kadar devam eder ve sonrasında normalleşme başlar. Bu piyasa ortamında ilk olarak borçlanmamak gerekiyor. Sonrasında ise mümkünse nakitte beklemeliyiz. Ardından çok önemli fırsatlar gelecektir. Bu süreç önce kaybetmemek ve sonra kazanmak şeklinde yönetilmeli.” ifadelerini kullandı.

ONS VE GRAM ALTIN BEKLENTİLERİ!

Altın piyasasına dair değerlendirmeler yapan İslam Memiş, “Altın piyasasında çok değişken fiyatlar takip ediyoruz. Bu tamamen FED’den kaynaklanıyor. FED faiz artırımlarında frene basacağım dedi altın piyasası biraz rahatladı. Ardından faiz artırımını piyasa beklentilerine göre yaptı ama bu faiz artırımlarına devam edilecek açıklamasıyla fiyatlar biraz savruldu. Ancak ons altında pozitif görüntü devam ediyor. Ons altın 1.800 doların aşağısına sarkmış olabilir. Trend yükseliş yönünde ve ilerleyen günlerde de bunu takip edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Gram altın hakkında da yorum yapan İslam Memiş, “Geliyoruz yine FED’e dayanıyoruz. FED Başkanı Powell son açıklamalarıyla belirsizliği kaldırmayıp öteledi. Bundan dolayı son günlerde altın fiyatlarında geri çekilme takip ediyoruz. Ancak bu geri çekilme çok da önem arz etmiyor. Gram altında görüntü bozulmadı. Gram altın 1.074 TL’den işlem görüyor. Serbest piyasada bu fiyat biraz daha yüksek. Ancak yıl sonunda tahminlerime göre 1.125 TL’yi görmüş olacağız.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.