Araç sahipleri yılın son okkalı zammı ona geliyor! Benzine zam açıklandı motorin ve LPG otogaza zam var mı?

Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişe dolar kurunun da eşlik etmesi ile beklendiği üzere akaryakıt fiyatlarına yeni zam haberi duyuruldu. Brent petrol nedeni ile benzine son dakika zam haberi verilirken gözler LPG otogaz ve motorin fiyatlarına çevrildi.
Araç sahipleri yılın son okkalı zammı ona geliyor! Benzine zam açıklandı motorin ve LPG otogaza zam var mı?

Akaryakıt fiyatları için 2023 yılına sayılı saatler kala yeni zam haberi açıklandı. Brent petrol fiyatında başlayan yükseliş ve dolar kurunda yaşanan dalgalanma sonrasında gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmişti.

Brent petrol fiyatında başlayan yükseliş 84 dolar üzeri bir kere daha görülürken dolar kurunun da kendisini 18.72 TL seviyesinin üzerine atması ile gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmişti. Benzin ve motorinin litre satış fiyatı için beklenen fiyat güncellemesi için ilk karar belli olurken akaryakıt fiyatları güncellenmiş oldu. 

ARAÇ SAHİPLERİ AMAN DİKKAT! BU SAATTEN SONRA ZAM VAR...

Milyonlarca araç sahibine yapılan son dakika duyurusu ile benzine zam haberi verildi. Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklama ile benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam yapılacağı duyuruldu. Rusya tarafından açıklanan yeni petrol kararı ile tavan fiyat uygulaması yapılan Avrupa Birliği ülkelerine petrol satışı yapmayacağı kararı brent petrol fiyatında yükseliş yaşanmasına neden olmuştu. 

Dolar kurunun da aylar sonra yeniden yükselişe geçerek 18.72 TL seviyesini aşması ile akaryakıt sektörü temsilcileri benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 82 - 84 kuruşluk zam yapılacağını ilan etti. Akaryakıt piyasası uzmanı gazeteci Cahit Saraçoğlu yaptığı açıklama ile zammı 84 kuruş olarak duyurdu. 

AKARYAKIT FİYATLARI SON DAKİKA: BENZİN, LPG OTOGAZ VE MOTORİNE ZAM VAR MI?

Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 84 kuruşluk zam beklenirken motorin ve LPG otogaz fiyatları hakkında ise bir açıklama gelmedi. Zamlı benzinin litre fiyatı hakkında Saraçoğlu "Benzine 84 kuruş zam Yurt dışı fiyatlarda oluşan artışlar benzinde 84 kuruş zamma yol açtı. Bu gece yarısından geçerli benzinin İstanbul'da 19.45, Ankara ve İzmir'de 19.66 liradan satılacağı hesap ediliyor" denilerek yeni fiyatları da duyurdu.