Bugün başvuran en geç 20 Ocak'ta alır! 65 yaş ve üstü yakını olanlar 5.160 TL ödeme hesaplara yatırılacak devlet para dağıtacak

Vatandaşın geçim derdine çare olmak adına hükümet yeni destek paketlerini peş peşe devreye almaya devam ediyor. Sosyal yardım paketleri ile yaşlılık aylığı ya da 65 yaş maaşı olarak anılan ödemeye 2023 zammı açıklandı!
Bugün başvuran en geç 20 Ocak'ta alır! 65 yaş ve üstü yakını olanlar 5.160 TL ödeme hesaplara yatırılacak devlet para dağıtacak

Bugün başvuran en geç 20 Ocak'ta alır! 65 yaş ve üstü yakını olanlar 5.160 TL ödeme hesaplara yatırılacak devlet para dağıtacak... Sosyal yardım ödemeleri ve destek paketleri peş peşe devreye girmeye devam ederken devlet 2023 yılı ödemeleri için de rakamlarını güncelliyor. Asgari ücret maaşına gelen zammın ardından gözler devletin sosyal yardımlarına çevrilirken bir yandan yeni paketler devreye alınırken bir yandan da ödemesi devam eden paketlerde rakamlar güncellenerek arttırılıyor. 

Devlet tüm gücü ile dar gelirli vatandaşların yanında olmaya ve ihtiyaç sahiplerini desteklemeye devam ederken 65 yaş üstü kişilerde devletin nakit para yardımı yaptığı şanslı gruplar arasında yer alıyor. Evde bakım aylığı maaşı ödemesi adı altında devlet ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemesi yaparken bu kapsamda 2022 yılı için de yeni güncelleme geleceği duyuruldu. 

EVDE BAKIM AYLIĞI MAAŞI 2023 YILINDA KAÇ TL, NE KADAR OLDU, OLACAK?

Devletin ödediği sosyal yardımlar arasında yer alan evde bakım aylığı maaşı için rakamlar her sene asgari ücrete gelen zamla beraber güncellenmekte olup 2022 yılı için söz konusu rakam 3 bin 339 TL olarak ödeniyordu. 

Evde bakım maaşı parası için gözler 2023 senesine çevrilirken yeni ödenecek zamlı maaşlarda merak konusu olmuştu. Bakıma muhtaç olan yaşlı kişilerin devlet tarafından desteklenmesi amacı ile başlatılan sosyal yardım programı kapsamında 65 yaş maaşı aylığı olarak ödenecek rakamın 5.160 TL olacağı öngörüldü. Söz konusu rakamlar her ay yatırılırken her ayın beşinde başlayan ödemeler ayın 20'sine kadar yatırılıyor. Yani bugün başvurusunu yapan en geç 20 Ocak tarihine kadar ödemesini alacak. 

65 YAŞ AYLIĞI MAAŞI NEDİR, YAŞLILIK MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Devletin en çok talep gören sosyal yardımları arasında yer alan 65 yaş maaşı bakıma ihtiyaç duyan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan kişilere yapılan ödemedir. Başvuru Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden kabul edilmekte olup Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.833,45-TL) az olan 65 yaş üzeri kişiler başvuru yapma hakkına sahiptir.