Aralık ayı destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı size de 3340 TL ödenmiş olabilir

Sosyal destek ödemeleri tüm hızı ile devam ederken hak sahiplerinin hesaplarına Aralık ayı ödemeleri yatırılmaya başlandı. Banka hesabı olanların banka hesaplarına olmayanlara ise PTT üzerinden ödeme başladı.
Aralık ayı destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı size de 3340 TL ödenmiş olabilir

Vatandaşın yaşadığı ekonomik zorluklar nedeni ile devlet sosyal yardım paketi atağı yapmış ve pek çok yeni sosyal yardımı uygulamaya almıştı. Sosyal yardım paketlerinde hem ödeme miktarları arttırılmış hem de yeni sosyal yardım paketleri devreye girmişti. 

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile ısınma maliyetlerinde rekor artış yaşanırken vatandaşın faturasına katkı için doğalgaz yardımı başlamış, aile destek paketi ile çocuklu ailelere yardım ödemesi yapılacağı ilan edilmiş yine kırtasiye yardımı, 65 yaş maaşı, dul ve yetim aylığı ile evde bakım maaşı aylığı için Aralık ayı ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. 

AİLE DESTEK PAKETİ İÇİN BAŞVURU SÜRÜYOR! 

Dar gelirli vatandaşların desteklenmesi, yükselen enflasyon rakamları nedeniyle düşen alım gücünün arttırılması ve refah payının yükseltilmesi için aile destek paketi adı altında yeni yardım paketi devreye girmişti. İllere göre yapılacak olan yardım tutarları değişirken Aralık ayı için hem başvuru ekranı ile yeni başvurular alınmaya başlandı hem de yeni ödemeler hesaplara kimlik numarasına göre yapılmaya başlandı. En düşük 850 TL ve en yüksek 1.250 TL tutarında ödemeler hesaplara yatırılıyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI PARASI YATAN İLLER HANGİLERİ, HANGİ İLLERDE ÖDEMELER YATIRILDI! 

Aile destek paketinin yanı sıra evde bakım maaşı parası da hesaplara yatırılmaya başlandı. Kendi bakımını yerine getiremeyecek düzeyde engeli olan kişiler ile bu kişilerin bakımlarını üstlenen aile bireylerine devlet 3 bin 340 TL ödeme yaparken bu rakamın Ocak 2023 tarihinde yenilenerek yükselmesi bekleniyordu. Aralık ayı evde bakım maaşı parası yatan iller teker teker belirlenmeye başlandı. Bakanlığın onay sırasına bağlı olarak başlayan sıralama ile Aralık ayının 3. haftasına kadar tüm illerde ödemelerin hesaplara yatırılması bekleniyor.