Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam açıklaması ne zaman olacak?

2023 asgari ücret zammı ile alakalı olarak son viraja girildi. Asgari ücret zammının belirleneceği toplantının zamanı netleşti. Asgari ücret zammı ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak?
Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam açıklaması ne zaman olacak?

Türkiye'de milyonlarca asgari ücretli vatandaş 2023 yılında asgari ücrete yapılacak olan zamma ilişkin kararın açıklanmasını heyecanla beklemeye başladılar. Asgari ücrete yapılacak olan zam için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uzun bir süredir mesai harcanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanarak bu zam için görüşmelere başladılar ve son toplantı için de geri sayım başladı. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONUNDA KİMLER VAR?

Asgari ücret zammına Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda karar verilecek. Her yıl asgari ücret bu komisyonda kararlaştırılıyor. 15 üyeye sahip olan komisyonda işçileri TÜRKİŞ'ten 5 temsilci, işverenleri de TİSK'ten 5 temsilci temsil ediyor. kalan 5 temsilci de hükümeti temsilen masada yer alıyorlar. Bu kişiler kamu görevlileri olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, TÜİK gibi kurum ve kuruluşlardan yetkililerden oluşuyor. Herkesin 1 oy hakkı olan komisyonda oy birliği veya oy çokluğu ile karar alınabiliyor. 

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret zammının ne zaman belli olacağı büyük merak konusu oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 20 Aralık Salı günü saat 14:00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda üçüncü toplantıda bir araya gelecek. Bu toplantıda rakamlar üzerinden taraflar anlaşma sağlamaya çalışacaklar. Çok büyük bir ihtimalle de asgari ücret zammına dair karar bu toplantıdan çıkacak. Çıkan karar ise hemen açıklanmayacak. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkan zam kararı geçmiş yıllarda olduğu gibi hemen komisyon toplantısının ardından açıklanmayacak. Bu çıkan karar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kararda belirlenen rakama ekleme yapabilme hakkına sahip. Buna göre bir değerlendirme yapılacak. Akşam saat 17:00 gibi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TÜRKİŞ ve TİSK başkanları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de yer aldığı bir basın açıklaması ile asgari ücret zammını açıklaması bekleniyor.