Asgari ücret zammı için son tahmin geldi! Daha önce iki defa bilmişti, yapılacak zammı açıkladı!

Asgari ücret zammının belli olmasına saatler kala herkes asgari ücretin 2023 yılı için kaç TL olacağını merak etmeye başladı. Asgari ücret için daha önce yaptığı iki tahmini tutan bir sosyal medya hesabından yeni asgari ücret için son tahmin daha yapıldı.
Asgari ücret zammı için son tahmin geldi! Daha önce iki defa bilmişti, yapılacak zammı açıkladı!

Asgari ücret için zam pazarlıklarında son viraja girildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 20 Aralık 2022 Salı günü saat 14:00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda üçüncü toplantıyı yapacak ve 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret için bir rakam kararı alınacak. Alınacak olan bu karar daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve asgari ücretin ne kadar olacağına son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verip açıklayacak. Tüm bu sürecin Salı günü tamamlanması bekleniyor.

İŞÇİLER KIRMIZI ÇİZGİMİZ DEMİŞTİ!

İşçileri Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda temsil eden TÜRKİŞ'in Başkanı Ergün Atalay pazarlıkların başında kırmızı çizgilerinin açlık seviyesi olan 7.780 TL olduğunu açıklamıştı ve daha yukarıda bir rakam için pazarlık yapacaklarını ilan etmişti. Bu rakam çoğu kesin tarafından az bulunurken pazarlık masasında işçilerin TÜİK'ten geçim maliyetlerine dair bir çalışma yapmalarını istemesi kriz çıkarmıştı. TÜİK bu çalışmayı yapmayacaklarını açıklayınca TÜRKİŞ temsilcileri istedikleri rakam olmazsa imza atmayacaklarını açıklamışlardı. 

ÇALIŞMA BAKANI UZLAŞMA SAĞLANACAK AÇIKLAMASI YAPTI!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücret zammı ile alakalı olarak hem işverenleri hem de işçileri ortak bir zeminde buluşturma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Bugün bir açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, "İşçilerimizin enflasyonist ortamdan dolayı bazı kayıpları bulunuyor. Bu kayıpların telefi edilmesi gerekiyor. Buna karşın belirlenecek olan asgari ücretin işverenlerin ödeyebilecekleri bir seviyede olmasına dikkat etmeliyiz. İşveren işini sürdüremezse işçi olmaz. Bu denge içerisinde bir asgari ücret zammı belirlenecek. Her iki tarafın da memnun bir şekilde masadan kalkacaklarını ümit ediyoruz." dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNLERİ!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak son 3 aydır çok yoğun bir gündem yaşanıyor. 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücrete dair çok çeşitli tahminler kamuoyunda yer buldu. 8.000 TL, 9.000 TL, 10.000 TL gibi tahminler gündemde yer aldı. Asgari ücret zammına dair son tahmin ise sosyal medyada Ankara Kuşu ismiyle paylaşım yapan bir hesaptan geldi. Bu hesap son 2 asgari ücret zammını da doğru tahmin etmişti. Bu hesabın yaptığı son paylaşıma göre asgari ücret 484 doların karşılığı olan 9.000 TL'ye çıkarılacak.