Bakan Fatih Dönmez'den elektrik ve doğalgazda yeni indirim sinyali!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı fatih Dönmez bir açıklama yaparak elektrik ve doğalgazda yeni indirim sinyali verdi. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında ne kadar indirim yapılacak?
Bakan Fatih Dönmez'den elektrik ve doğalgazda yeni indirim sinyali!

Türkiye’de enerji maliyetlerinde vatandaşlar çok ciddi faturalarla karşılaşıyorlar. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bugün Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’ne katılarak bazı açıklamalarda bulundu. Hem elektrikte hem de doğalgazda indirim yapıldığını açıklayan Bakan Fatih Dönmez yeni indirimler için de sinyal verdi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA YENİ İNDİRİM SİNYALİ!

Enerjide indirimlere dikkat çeken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Geçtiğimiz hafta sanayi için kullanılan doğalgazda yüzde 13 ile yüzde 16 arasında indirim yaptık. 2022 Kasım döneminden itibaren sanayinin kullandığı doğalgazda indirim oranı yüzde 24-38 aralığındadır. Bu indirimler önce üretim maliyetlerini düşürecek ve ardından da enflasyonda düşüşte etkili olacaktır.” dedi.

Elektrikte de indirim olduğunu belirten Bakan Fatih Dönmez, “Enerjide bir diğer indirimimiz de elektrikte oldu. Aralık 2021’de mw başına 4.800 TL fiyat belirlemiştik. Bunu önce mw başına 4.200 TL’ye indirdik. Geçtiğimiz hafta bir indirim daha yaparak mw başına indirimli tutarı 3.600 TL olarak belirledik. Serbest piyasadan elektrik alan sanayi ve büyük tüketicilerin maliyetlerinde bu şekilde yüzde 15’lere varan bir indirim oldu.” ifadelerini kullandı.

Hem elektrikte hem de doğalgazda yeni indirimler olabileceğini söyleyen Bakan Fatih Dönmez, “Enerji fiyatlarında maliyetleri sürekli olarak takip ediyoruz. Maliyetlerde düşüşler bu seyirde devam ederse Mart ayında hem doğalgazda hem de elektrikte yeni indirimleri gündemimize alabiliriz. Bu indirimden tüm vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlarız. Ona göre planlama yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

YENİ DOĞALGAZ TEDARİK ANLAŞMASI

Doğalgaz ile alakalı olarak yeni bir bilgi paylaşan Bakan Fatih Dönmez, “Umman ile yeni bir doğalgaz tedarik anlaşması yapmak üzereyiz. Bu anlaşma 10 yıl sürecek ve yılda 1,4 milyar metreküp doğalgaz alacağız. Türkiye gaz ticaret merkezi olacak. Büyük bir süpermarket gibi gaz pazarında çok farklı seçeneklerimiz olacak.” dedi.