Borç yapılandırma paketi geliyor! Faizler silinecek, taksitle borçlar kapanacak!

Devlete olan borçların yapılandırılabilmesi için bir paket hazırlandığı bildirildi. Yapılandırma paketi ile çeşitli borçlarda çok büyük indirimler yapılacağı belirtildi.
Borç yapılandırma paketi geliyor! Faizler silinecek, taksitle borçlar kapanacak!

Türkiye’de zaman zaman devlet vatandaşların kendisine olan borçlarına yapılandırma imkanı getirebiliyor. Yine bir yapılandırma paketi için hazırlık yapıldığı belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları tarafından verilen bilgilere göre vatandaşın devlete olan borçlarını çeşitli imkanlarla ödeme olanağı sağlayacak bir yapılandırma paketi üzerinde çalışmalara başlandı. Bu çalışma neticesinde vatandaşlara borçlarından kurtulma imkanı için cazip olanaklar sağlanacak.

31 ARALIK 2022’YE KADAR OLAN BORÇLAR KAPSAM İÇİNDE OLACAK

Elde edilen bilgilere göre yapılandırma yapılacak olan borçlar için tarih belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bir ilke kararı alarak 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan tüm borçlar yapılandırma kapsamı içerisinde değerlendirilecek. Devlete olan borçları kapsayan bu yapılandırma paketinde hangi koşullarda yapılandırma yapılacağı henüz belirlenmedi. Ancak geçmiş yapılandırma paketleri düşünüldüğünde vatandaşlara çok önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlanacak.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILABİLECEK?

Devletin hangi borçlar için vatandaşlara yapılandırma imkanı getireceğine dair bilgiler belli oldu. Buna göre vergi borçları, dava sürecinde olan cezalar, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borçları, motorlu taşıtlar vergisi borçları, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve bağlı cezalar, gümrük cezaları, SGK borçları yapılandırma kapsamında olacaklar.

ŞİRKETLERİ RAHATLATACAK İMKAN!

Yapılandırma paketi ile şirketlere de çok önemli imkanlar sağlanacak. Bu doğrultuda şirketler matrah artırımı, kasa ve stok affı gibi çok önemli fırsatlar elde edecekler. Yapılandırma paketinde yer alacak olan bu ayrıntılar şirketlerin sorunlu mali tablolarına destek sağlayacak. Çok sayıda şirket bu avantajları değerlendirerek mali olarak toparlanma imkanı bulabilecek.

FAİZLER SİLİNECEK!

Yapılandırmanın hangi koşullarda olabileceği henüz açıklanmadı. Ancak devlete olan borçların işleyen faizlerinde çok büyük indirimler yapılabilecek. Hatta peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar bu faiz maliyetinin yüzde 90’ını sildirebilecekler. Bu da borçlu vatandaşların borçlarını öderken büyük bir maliyet avantajı elde etmesi anlamına gelecek. Ayrıca vatandaşlar peşin ödeme imkanları yoksa en az 2 yıl taksit imkanı ile borçlarını kapatabilecekler. Verilen bilgilere göre belirli bir tutarın altında kalan tüm borçlar da herhangi bir ödemeye gerek olmadan tamamen silinecek.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yapılandırma paketi ile alakalı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışmalarını tamamlamak üzere olduğu bildirildi. Yapılandırma ile alakalı gelişmeler için tüm gözler Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Bu toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılandırma paketi müjdesini açıklayabilecek.