Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Kurul bütçe görüşmeleri Bakan Bilgin'in EYT konuşması ne zaman, saat kaçta?

EYT'de yaş şartı getirileceği iddiaları kamuoyu gündemine bomba gibi düşerken konu hakkında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin genel kurul bütçe görüşmesini işaret etmişti. Çalışma Bakanlığı genel kurul bütçe görüşmesi ne zaman, saat kaçta belli oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Kurul bütçe görüşmeleri Bakan Bilgin'in EYT konuşması ne zaman, saat kaçta?

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ev sahipliğinde yapılan üçlü zirve sonrasında gündeme gelen EYT'de yaş şartı kamuoyu gündemini sallamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in katıldığı üçlü zirvede tarafların yaş şartı hakkında mutabakata vardıkları iddia edilmişti. 

Dün akşam ise yine külliyede bu seferde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yine üçlü bir zirve düzenlenmiş ve bakanların EYT konusunda bir kere daha masaya oturdukları belirtilmişti. Yapılan zirve sonrasında aralarında TRT Haber'in de yer aldığı çok sayıda kanalda bütçe nedeni ile EYT'de yaş sınırı getirileceği, kadınlarda 48 ya da 50 erkeklerde ise 50 ya da 52 yaş şartı olacağı iddiaları gündeme gelmişti. 

EYT'DE YAŞ ŞARTI OLACAK MI, BAKAN VEDAT BİLGİN'İN EYT YAŞ ŞARTI AÇIKLAMASI BUGÜN NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Gündemde büyük yankı uyandıran iddialar hakkında Çalışma Bakanlığı'nın resmi bir yalanlama da bulunmaması iddiaların doğruluk ihtimalini güçlendirmişti. Konu hakkında son dakika açıklaması ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine açıklama yaptı. 

Bakan Bilgin "EYT'de yaş şartı olacak mı?" sorusuna "Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" yanıtını verdi. Yanıt üzerine bütçe görüşmelerinin tarihi ve saati araştırılmaya başlandı. Söz konusu bütçe görüşmesi bugün yani 8 Aralık 2022 Perşembe günü yapılacak. Ancak Bakan Bilgin'in hangi saatte söz alacağı konusunda net bir açıklama yapılmazken konuşmanın akşam saatlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.