EYT'de son dakika SGK e-Devlet EYT sorgulama ekranı güncellendi hemen bakın EYT'li misiniz?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerindeki çalışmalar tüm hızı ile devam ederken SGK tarafından yapılan son güncelleme pek çok kişinin emeklilik prim günü ve hizmet yılı ile ilk işe giriş tarihi bilgisi güncellendi.
EYT'de son dakika SGK e-Devlet EYT sorgulama ekranı güncellendi hemen bakın EYT'li misiniz?

İlk etapta 1.5 milyon toplamda ise 4 milyon kişinin yararlanarak erken emeklilik hakkı elde etmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir araya gelmişti. 

Sürpriz zirve sonrasında Hazine Bakanlığı'nın talebi üzerine EYT'de kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı konusunda ön uzlaşma sağlandığı iddia edilmişti. EYT'de yeni yaş şartı iddialarının gündeme gelmesi üzerine büyük tepki oluşmuş, EYT'liler EYT içerisinde yeni EYT mağduriyeti oluşturacak bu şartı kesinlikle kabul etmeyeceklerini dile getirmişti. 

EYT'DE SON DURUM NE, ERKEKLERDE VE KADINLARDA ERKEN EMEKİLİK İÇİN EYT YENİ YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Bazı ulusal haber kanallarında yapılan haberlerde ise kadınlarda yaş şartı 50 erkeklerde ise 52 olarak yer almıştı. Yapılan haberlerin ardından dün akşam ikinci bir sürpriz EYT toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya bu sefer bakanların yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT yasası hakkında nihai kararını yapılacak olan Kabine Toplantısı sonrasında açıklayacağı iddiaları gündeme taşındı. 

SON DAKİKA EYT TABLOSU GÜNCELLENDİ! HEMEN KONTROL EDİN EYT'Lİ MİSİNİZ?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile çıraklık ve sigorta mağdurlarının kesin olarak kapsam dışında bırakıldığı iddia edilirken SGK tarafından bir kere daha güncelleme yapıldığı belirtildi. EYT kapsamına giren kişiler hizmete başlama tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olanlar şeklinde kabul edilecek. 4A tescil başlangıç tarihi ise ne yazık ki kabul edilmeyecek.  Böylelikle bu kişiler EYT kapsamı dışında kalmış oldu. 

EYT'de son dakika SGK e-Devlet EYT sorgulama ekranı güncellendi hemen bakın EYT'li misiniz?

SGK 4A TESCİLİ EMEKLİLİK BİLGİLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ...

Gelen ekranda TC Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak sorgulama işlemini hemen yapabilirsiniz. Ekranda yer alan ilk işe giriş tarihi bilgisine dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek resimde de görüldüğü üzere 4A tescil başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 tarihi öncesi olmasına rağmen hizmete başlama tarihi 1999 sonrası olan kişiler kapsam dışı kaldı. Yine bazı kişilerin prim gün sayısında da güncellemeler yapıldığı belirtiliyor.