Çocuklu ailelere 3.000 TL devlet yardımı kararı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çocuklu ailelere güzel haber verildi! Eğitim çağında çocuğu olan ailelere devlet nakit para yardımı kararı alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni destek paketi para yardımı detayları da belli oldu. İlkokuldan üniversiteye para yardımı başladı!
Çocuklu ailelere 3.000 TL devlet yardımı kararı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çocuklu ailelere 3.000 TL devlet yardımı kararı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı! Devletin sosyal yardımları ve nakit para yardımları her geçen gün artmaya devam ederken bu yardımlara bir yenisi de son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanmıştı. 

Çocuğu olan ailelere yapılan para yardımları arasına alınan yeni karar kapsamında ilkokuldan üniversiteye para yardımı da eklenmiş, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye giden çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yeni para yardımları yapılacağı ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan imza ile yapılacak olan para yardımlarının detayları da belirlenmiş oldu. 

ÇOCUĞU OLANLARA MÜJDE! DEVLET DESTEK YARDIMI NAKİT OLARAK ÖDENECEK

Devletin alt gelir grubu ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri her geçen gün artarken yeni yardım paketleri de peş peşe devreye sokuluyor. Bu yardım paketlerinden biri de çocuklu ailelere yapılan öğretim desteği olarak öne çıktı. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ile ilkokul, ortaokul ve lise çağında öğrencisi olan ailelere 3 bin 300 TL, üniversite çağında öğrencisi olan ailelere ise 5 bin 500 TL destek ödemesi yapacaklarını ilan etmişti. 

ÇOCUKLU AİLELERE İLKOKULDAN ÜNİVERSİTEYE PARA YARDIMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yapılan konuşmada "Sosyal yardım hakkı olan ailelere mensup olan ve devlet okullarının ortaokul kademesinde okuyan öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi halinde net asgari ücret tutarının yüzde 60'ına kadar, yükseköğretimde eğitim alan öğrencilerine de net asgari ücret tutarı kadar dönem arası verilecek bir biçimde başarı desteği sağlayacağız. Aynı zamanda 4 yıllık yükseköğretim örgün öğretimde okuyan aynı kapsam içinde olan öğrencilere de aylık olarak 100 lira destek ödemesi vereceğiz" denilerek yeni nakdi para yardımı paketi açıklanmıştı. 

Detayları belli olan yeni paket kapsamında devletin alt gelir grubuna sağlamış olduğu sosyal destek ödemesinden yararlanan ailelerde eğitim gören 7 - 17 yaş arası ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için devlet para yardımı ödeyecek. İlkokul, ortaokul ve lise çağında öğrencisi olan aileler 3 bin 300 TL, üniversite çağında öğrenim gören öğrencisi olan aileler ise 5 bin 500 TL destek yardımı alacak.