Faturasını alıp PTT'ye koşan 2.750 TL'lik desteği kapacak!

PTT elektrik yardımı başvurusu ile vatandaşa destek ödemeleri devam ediyor. Başvurusu kabul edilen ve destek almaya hak kazanan kişiler faturalarını PTT üzerinden ödeyerek 2 bin 750 liralık destek alıyor.
Faturasını alıp PTT'ye koşan 2.750 TL'lik desteği kapacak!

Ekonomik kriz nedeni ile dar gelirli vatandaşları koruma altına alan devlet farklı pek çok paketle sosyal yardım ödemelerine başlamıştı. Vatandaşın en önemli gider kalemleri arasında yer alan fatura ödemeleri de bu kapsamda ele alınmış ve dar gelirli ailelere doğalgaz desteği başlamış, elektrik faturası desteği ödemeleri de arttırılmıştı. 

Kış dönemi ile başlayan fatura destek ödemeleri vatandaşların da yoğun ilgisi görürken devletin sosyal yardımları kadar belediyelerin de doğalgaz, elektrik faturası yardımları da yoğun başvuru almıştı. Fatura yardımları kapsamında en çok ilgi gören destek paketlerinden biri de elektrik faturası yardımı olarak öne çıkmıştı. PTT fatura yardımı ile alt gelir grubuna aylık ödeme desteği sağlanıyor. 

PTT FATURA DESTEĞİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen Sosyal Yardımlar arasında yer alan elektrik faturası desteği PTT üzerinden ödendiği için pek çok kişi tarafından PTT fatura desteği adı ile anılmaktadır. PTT üzerinden ödenen elektrik faturası desteği rakamların yükseltilmesi ile 90 liradan 260 liraya çıkarken doğalgaz desteği ise 900 liradan 2 bin 500 liraya yükseltilmiş oldu. 

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-Devlet internet sitesi üzerinden doğalgaz faturası desteği başvurusu yapılırken elektrik faturası desteği için ise başvuru yapılmasına gerek bulunmuyor. Devletin ödemiş olduğu dul maaşı, yetim maaşı ve sosyal destek ödemelerinden alan kişiler otomatik olarak sisteme yükleniyor ve PTT üzerinden faturalarını ödemeleri durumunda aylık bazda belirlenen 260 liraya kadar olan kısmı sistem tarafından karşılanarak ödemelerini yapabiliyorlar. 

PTT FATURA DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türk vatandaşı olmak, 

e-Devlet üzerinden başvuru formu doldurmak, 

İkamet adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı abonelik bulunması, 

Faturanın konuta ait olması yani mesken kayıtlı olması, 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahibi olarak belirlenmek. 

Bu şartları taşıyan kişilerin başvurularının onaylanması durumunda aylık fatura desteği ödemesi almalarına izin verilecek.