Cumhurbaşkanı Erdoğan jet hızı ile onayladı borç kapatma kredisi başvurusu başladı ilk taksit Haziran 2023'te

Bankalara olan borç miktarının rekor seviyelere ulaştığı dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine sonrasında açıklanan yeni kredi müjdeleri heyecan yaratmıştı. 6 ay ertelemeli borç kapatma kredisi için başvuru ekranı açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan jet hızı ile onayladı borç kapatma kredisi başvurusu başladı ilk taksit Haziran 2023'te

Ekonomide yaşanan zorlu günleri aşmak için nakit para desteği sağlanan kredi paketleri her geçen gün artarken özellikle de kamu bankaları ucuz kredide öne çıkmayı başarmıştı. Devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank hem en uygun kredi veren bankalar sıralamasında ilk sırada bulunurken hem de yeni destek kredisi paketleri ile ellerini taşın altına koymaktan çekinmemişlerdi. 

Gerçekleştirilen kabine toplantıları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni destek kredisi paketleri için kamu bankaları çalışmalarını tamamlarken kredi başvuruları başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını verdiği son paket içerisinde yer alan esnafa faizsiz kredi ve borç kapatma kredisi için başvurular alınmaya başlandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BORÇ KAPATMA KREDİSİ MÜJDESİ! 6 AY ERTELEMELİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

2018 senesinde patlak veren Rahip Brunson krizinin izlerinin silinmeye çalışıldığı dönemde patlak veren koronavirüs salgını nedeniyle bir kere daha zorlu günler geçiren Türk ekonomisi pek çok kişinin borç miktarını arttırmıştı. Yaşanan süreçte özellikle de pandemi döneminde işyerleri uzun süre kapalı kalan esnaflar borç ödeme sıkıntısı yaşamaya başlamış, pek çok esnafın kredi borcu takibe düşmüştü. 

 Yaşanan sorunlar nedeni ile esnafa büyük kolaylık sağlayan yeni kredi paketini Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında "Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" diyerek 6 aya kadar geri ödemesiz dönemli olmak üzere 36 ay ertelemeli borç kapatma kredisi verileceğini duyurmuştu. 

 Düzenlenen kampanya için başvuru ekranı açılırken Halkbank'tan kredi kullanıp takibe düşen esnaflar başvuru yapma imkanına sahip olacaklar. Vatandaşlar benzer bir kampanyanın da seçim öncesi ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi borcu olan kişiler için düzenlenmesini talep ediyorlar.