Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu! Asgari ücrete ara zam var mı?

Asgari ücret zammı tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu. Asgari ücrete ne zaman zam yapılacağı konusunda net konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayını işaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu! Asgari ücrete ara zam var mı?

Son günlerde asgari ücrete zam yapılacağına dair iddialar gündemde yer almaya başlamıştı. En düşük emekli maaşına zam yapılıp 5.500 TL’den 7.500 TL’ye çıkartılınca asgari ücretliler de ara zam beklentisi içerisine girdiler. Ancak bu beklentinin çok da içi dolu olmadığı kısa bir süre içerisinde anlaşıldı.

Önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaparak, “Asgari ücret zammı gündemimizde değil. Enflasyon düşüyor ve buna da çok gerek yok. Temmuz ayında yeniden değerlendirilir ve zam yapılmasına dair kanaat oluşursa zam yapılır.” dedi. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaparak asgari ücrete zam yapılmasına dair tartışmalara nokta koydu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün TBMM’ye giderek partisinin grup toplantısına katıldı. Bu toplantının ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sorular arasında asgari ücret zammı da yer alıyordu. Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda asgari ücrete zam yapılmasını gerektirecek bir durum yok. Asgari ücrete yılda bir zam yapılıyor. Biz geçen yıl bunu vatandaşımızın menfaatine yılda ikiye çıkardık. Bu yıl da Temmuz ayında asgari ücrete zam yapacağız. Asgari ücrete Temmuz’da zam var.” dedi.

SEÇİM SONRASINDA KALDI!

Yapılan bu açıklama üzerine asgari ücret zammı seçim sonrasında kaldı. Seçim sonrasında hangi Cumhurbaşkanı adayının ülkeyi yöneteceğinin şimdiden belirsiz olmasından dolayı asgari ücretliler mevcut maaşlarıyla geçim mücadelelerine devam edecekler. Yapılacak olan seçimlerde iktidara gelecek olan yeni yönetim asgari ücret ile alakalı olarak yeni bir değerlendirme yapıp karar alacak. Seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan kazansa dahi kabine değişeceği için asgari ücret zammı için bu seçenekte de büyük bir belirsizlik olacak.