Deprem sonrası EYT takvimi! AK Parti meclise ne zaman gelecek EYT'de yeni tarihi açıkladı

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan milyonlarca kişiyi kapsayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile erken emeklilik hakkı verileceği ilan edilmişti. Yaşanan büyük deprem nedeni ile sekteye uğrayan süreç merak konusu olmuştu.
Deprem sonrası EYT takvimi! AK Parti meclise ne zaman gelecek EYT'de yeni tarihi açıkladı

Deprem sonrası EYT takvimi! AK Parti meclise ne zaman gelecek EYT'de yeni tarihi açıkladı - Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan büyük depremle sarsılmış, 10 ili adeta yıkıp geçen deprem nedeni ile tüm Türkiye'de hayat 6 Şubat 2023 tarihi itibari ile durmuştu. 

Tüm ülke var gücü ile deprem bölgesinde yaşanan büyük afetin yaralarını sarmaya çalışırken bölgede hala arama kurtarma çalışmaları sürüyordu. Depremin olduğu gün meclise gelmesi ve yasalaşması beklenen EYT kanun teklifi de deprem nedeni ile sekteye uğramış, 2 milyon 500 bin kişinin beklediği kanun teklifinin akıbeti merak konusu olmuştu. 

DEPREM EYT'Yİ ETKİLER Mİ, EYT İPTAL EDİLİR Mİ?

Türkiye son yüzyılın en büyük afetini yaşarken ne yazık ki adeta 10 şehir harabeye dönmüş, Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan pek çok ilimizde binlerce bina yerle bir olmuş, yıkılan enkazların altında son yapılan açıklama ile 31 bin vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan doğal afetin büyüklüğü nedeni ile büyük bir ekonomik kayıpta yaşanırken EYT'nin iptal edilebileceğine dair haberler basında yer almıştı. Konu hakkında yeni bir açıklama yapıldı. 

EYT'DE SON DAKİKA: DEPREM SONRASI MECLİSE NE ZAMAN GELECEK?

Konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yapmış olduğu değerlendirmesinde "Merak ettiğinizi biliyorum, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin 21 Şubat’ta yapılacağını söyledi" diyerek EYT görüşmelerine 21 Şubat 2023 tarihi itibari ile yeniden başlanacağını duyurdu. 

 Yapılan açıklama EYT ile emeklilik hakkı elde etmeyi bekleyen milyonlarca kişiyi sevindirirken gözler bu seferde 21 Şubat 2023 tarihine çevrildi. Komisyondan geçen EYT'nin meclis gündemine alınarak onaylanmasının ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 2,5 milyon kişinin erken emeklilik hakkı elde ederek hemen emekli olması bekleniyor. Toplamda ise 5 milyon kişinin prim şartını doldurarak kademeli olarak emekli edilmesi planlanıyor.