Devlet 311 Bin TL'ye satıyor! Ford Focus, Volkswagen Passat, Renault Clio!

Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil fiyatlarına yeni araç satışları ile müdahale ediyor. Devletin kelepir ikinci el araç satışları için resmi ilanlar yayınlandı. Araç fiyatları yarı yarıya düştü.
Devlet 311 Bin TL'ye satıyor! Ford Focus, Volkswagen Passat, Renault Clio!

İkinci el otomobil piyasasında fiyat düşüşleri olduğu ifade edilse de ilan sitelerinde fiyatlar incelendiğinde çok de bir fiyat gerilemesi olmadığı görülüyor. İkinci el araçların fiyatları eskisi gibi yükselmiyor. Ancak dikkat çeken bir fiyat gerilemesi takip edilemiyor. Araç satın almak isteyenler de ucuz ikinci el araç arayışlarını yoğunlaştırıyorlar. İkinci el otomobiller için ucuz fiyat haberi Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

DEVLET UCUZ ARABA SATIYOR!

Ticaret Bakanlığı devletin elinde bulunan, gümrükte kalmış ve kullanılabilir durumda olan ikinci el araçları satışa çıkarmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığının yönetiminde yapılacak olan bu satışlarla vatandaşlar ucuz fiyata araba alma imkanı buluyorlar. Oldukça güvenilir bir sistemde gerçekleştirilen satışlar ikinci el otomobil satın alma planı yapanlara fiyat avantajı sunuyor.

E-İHALE İLE SATIŞ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Devletin satışa sunduğu ikinci el otomobilleri satın almak oldukça kolay. Bunun için e-ihale sisteminde teklif verilmesi gerekiyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar tekliflerini vererek araçları satın alma imkanı buluyorlar. Belirli bir sürede geri sayım yapılıyor ve süre sonunda en yüksek teklifin sahibi aracı satın almaya hak kazanıyor. Teklif edilen tutarı ödeyenler araçlarını teslim alabiliyorlar.

EKSPERTİZ RAPORLARINA BAKILABİLİR

İkinci el araç alırken akıllarda en çok şüphe uyandıran soru işareti bu otomobilin durumu oluyor. Araçta herhangi bir eksiklik var mı, daha önce kaza yapmış mı, kullanım ömrü dolmuş parçası var mı, değişen parçaları neler gibi sorulara yanıt bulunmadan satın alınacak her otomobil büyük bir risk demektir. Ticaret Bakanlığı sisteminde bu duruma bir önlem var. Vatandaşlar bir otomobili satın almak istediklerinde o aracın detaylı ekspertiz raporlarını da inceleyebiliyorlar. Yapılan bu incelemenin ardından otomobil satın alma konusunda nihai kararı vermek daha sağlıklı oluyor. Satın alma işleminin ardından böylece kötü bir sürpriz ile karşılaşılmıyor.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞ İLANLARI

araba-1.jpg

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre 2010 model Renault Clio 325.000 TL fiyatla satışa çıkarıldı. Şu anda bu otomobilin ikinci el otomobil piyasasındaki fiyat aralığı 450 Bin TL ile 550 Bin TL arasında bulunuyor. Uygun fiyata bu aracı satın almak mümkün olabiliyor.

araba-2.jpg

Ticaret Bakanlığı'nın bir diğer araç satış ilanına göre 2007 model Ford Focus için de 311.250 TL fiyat belirlendi.

araba-3.jpg

Ticaret Bakanlığı 2003 model Volkswagen Passat'ı da 352.500 TL fiyatla satışa çıkardı. Bu araç için hemen satın alma teklifi yapılabilir.