Devlet bu hastalara 40 Bin TL destek veriyor! Başvuru yapanların cepleri para doluyor!

Devlet tarafından vatandaşlara çok çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlara devlet tarafından yüksek tutarlı destekler veriliyor.
Devlet bu hastalara 40 Bin TL destek veriyor! Başvuru yapanların cepleri para doluyor!

Türkiye'de devletin sosyal devlet özelliği son dönemlerde çok daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Bu kapsamda milyonlarca vatandaş her ay Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan sosyal yardım ödemesi alabiliyorlar. Bu aynı zamanda vatandaşların bütçelerine çok önemli bir destek anlamına geliyor. Bu şekilde devlet vatandaşının yanında olduğunu gösterebiliyor. 

SOSYAL YARDIM BÜTÇELERİ YÜKSELİYOR!

Türkiye'de sosyal yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yönetiminde vatandaşlara ulaştırılıyor. Bakanlığın en önemli faaliyet alanlarından birisi olan bu sosyal yardımlardan milyonlarca vatandaş yararlanıyor. Her yıl bütçe planlamasında ile Bakanlığı'na buna göre bir bütçe tahsis ediliyor. Ancak son dönemlerde bu yönde talepler yükselince Aile Bakanlığı'na vatandaşlara dağıtması için 40 Milyar TL daha ek bütçe verildi. Bu paranın tamamı yine vatandaşlara dağıtılıyor. 

KRONİK HASTALARI DEVLET YALNIZ BIRAKMIYOR!

Kronik hastalar oldukça zorlu bir süreç yaşayabiliyorlar. Bu vatandaşlar geçirdikleri rahatsızlıktan dolayı yeteri kadar çalışma yapamıyorlar. Hatta mevcut işlerinden dahi çıkmak zorunda kalabiliyorlar. kronik hastalığın tedavisinin çok zor olmasından dolayı bu vatandaşların maddi kayıpları çok büyük olabiliyor. Bu durumda ise devlet yardım elini bu vatandaşlara uzatıyor. Çeşitli sosyal yardım programları ile desteklenen kronik hastalara Aile Bakanlığı binlerce lira ödeme yapabiliyor. 

40 BİN TL NAKİT ÖDEME!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programı kapsamında Tüberküloz ve SSPE hastalığı olan vatandaşlara nakit destekler veriliyor. Bu hastaların maddi kayıpları çok yüksek olabiliyor. Düzenli olarak yapılan bu sosyal yardım ödemesi bu vatandaşların maddi kayıplarının biraz olsun telafi edilmesini sağlıyor.

Kronik hastalık yardımı kapsamında Tüberküloz ve SSPE hastaları devletten her ay 3.336 TL ödeme alabiliyorlar. Bu ödemeler sürekli olarak aylık periyotlarda yapılıyor. Yılda bu vatandaşlar Aile Bakanlığı’ndan toplam 40 Bin TL nakit destek alabiliyorlar. Her ay yapılan bu ödemeler bu kişilerin aile bütçelerine çok önemli bir destek oluyor.

Devlet bu hastalara 40 Bin TL destek veriyor! Başvuru yapanların cepleri para doluyor!

Kronik hastalık yardımını alabilmek için başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru yapanların sağlık raporları incelenerek bu sosyal yardım ödemesine karar veriliyor. Başvuruları onaylananlara aylık ödemeleri PTT üzerinden yapılıyor. Her ay PTT’ye giderek kimlik ibrazı ile vatandaşlar bu sosyal yardımı alabiliyorlar.