Devlet maaşa bağlıyor! Her ay 2.715 TL yardım veriliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara belirli koşulları yerine getirmeleri halinde muhtaç aylığı bağlanıyor. 2023 yılı muhtaç aylığı kaç TL’dir ve kimlere verilir?
Devlet maaşa bağlıyor! Her ay 2.715 TL yardım veriliyor!

Devletin vatandaşlara sağladığı sosyal yardımlar genellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönetiminde dağıtılıyor. Ancak bazı devlet kurumları da vatandaşlara Aile Bakanlığı’ndan bağımsız olarak sosyal yardım verebiliyorlar. Kültür ve turizm Bakanlığı’na bağlı kurumlardan olan Vakıflar Genel Müdürlüğü de bu kurumlar arasında yer alıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü bazı koşulları sağlayanlara düzenli olarak aylık yardım yapıyor.

MUHTAÇ AYLIĞI ŞARTLARI NELERDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bazı vatandaşlara belirli koşulları sağlamaları halinde bağladığı yardıma muhtaç aylığı adı verilmektedir. Bu sosyal yardımı kimlerin alabilecekleri kurum tarafından açıklandı. Buna göre muhtaç aylığı annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engeli olan ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Bu yardımı alabilmenin de bazı özel şartları bulunuyor.

Öncelikle bu sosyal yardımı alacak kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor. Ayrıca herhangi bir geliri veya aylığı da olmamalıdır. Bunun yanında mahkeme kararı ile ya da kanunla bakım altına alınmış olmamaları şartı da aranıyor. Yardım başvurusunda bulunacakların gelir getirici taşınır veya taşınmaz malı olmamalıdır. Eğer böyle bir malı varsa buradan elde edilen aylık ortalama gelir ödenecek olan muhtaç aylığı tutarında fazla olmaması gerekiyor.

NE KADAR AYLIK ÖDEME YAPILIYOR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılı için ilk 6 ayda ödeyeceği muhtaç aylığının tutarı güncellenerek açıklandı. Buna göre Ocak – Haziran dönemi için muhtaç aylığı adı altında bu ödemeyi alma hakkı elde edenlere her ay 2.715 TL ödeme yapılacak. Bu tutarı muhtaç engelliler ile yetim çocuklarının her biri aynı tutarda alabilecekler.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen muhtaç aylığı imkanından yararlanmak için nasıl başvuru yapılması gerektiği de merak ediliyor. Öncelikle bir başvuru formunun doldurulup imzalanması gerekiyor. Eğer muhtaç aylığı başvuru yapacak vatandaş engelli ise sağlık kurulu raporunu da iletmesi isteniyor. Başvuru formu ve ek sağlık kurulu raporunu ikamet edilen ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne şahsen veya posta ile gönderenler muhtaç aylığı için başvuru yapmış oluyorlar. Başvurusu değerlendirilip onaylananlara aylık maaş bağlanıyor.