Devlet o kişilere 8.500 TL maaş bağlayacak! Aylık gelirleri 16.000 TL'yi geçecek!

TBMM’de görüşülecek olan yeni torba kanunda ile beraber bazı vatandaşlara asgari ücret tutarında ek maaş bağlanacak. Vatandaşlara yeni imkan sağlayacak olan yasa teklifi ilerleyen günlerde kanul edilecek.
Devlet o kişilere 8.500 TL maaş bağlayacak! Aylık gelirleri 16.000 TL'yi geçecek!

Türkiye’de vatandaşların gelirini artırıcı yasal düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor. Bu konuda son olarak AK Parti tarafından torba kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifinde çok önemli ayrıntılar yer alırken gazilere ayrım yapılmadan maaş bağlanması sağlanacak. Bu şekilde gazilerin gelirleri önemli ölçüde yükselecek.

GAZİLERİN MAAŞLARI ORTAK SİSTEME BAĞLANIYOR

TBMM’de gelecek hafta görüşülmeye başlanacak olan torba kanunda yer alan bir maddede gazilere maaş bağlanmasına dair bir düzenleme yer alıyor. Gazi maaşı belirli bir sisteme bağlanacak. Tüm gaziler asgari ücret tutarında maaş alacaklar. Kanun teklifi yasalaştığında tüm gaziler 8.500 TL maaş almaya başlayabilecekler. Üstelik bu gazilerin emekli maaşları da varsa ve bu maaşları 7.500 TL’nin altındaysa emekli maaşları da 7.500 TL’ye yükselecek. Toplamda ise aylık gelirleri 16.000 TL’ye yükselecek. Emekli maaşı daha yüksek olan gazilerin aylık gelirleri daha da yüksek olabilecek.

Gazilerle alakalı yasal düzenlemeye dair bilgiyi Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş açıklayarak, “Yeni torba kanun ile birlikte tüm gazilere net asgari ücret olan 8.500 TL maaş ödenecek. Gaziler ayrıca SGK’dan emekli iseler ve maaşları da düşükse o maaşları da yapılan bir diğer ek düzenleme ile 7.500 TL’ye yükselmiş olacak. Toplamda ise bu gazi vatandaşlarımızın aylık gelirleri 16.000 TL’yi geçmiş olacak.” dedi.

GAZİLERİN ŞİKAYETLERİ ÇÖZÜLÜYOR

Gazilerin maaşları tatmin edici seviyenin biraz uzağında kalıyordu. Ayrıca tüm gaziler de bu maaş imkanından yararlanamıyordular. Bu konuda düzenleme yapılarak gazilerin alacakları maaşlar belirli bir sisteme bağlandı. Bu sistem içerisinde gazilerin sorunları da çözülmüş olacak. Ödeme yapılacak maaşlar için ise asgari ücrete eşitleme uygulanacak. Bu maaşlar net asgari ücret arttıkça yükselecek. Gazilerin büyük bir heyecanla bekledikleri bu düzenlemenin gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’nda yasalaşması bekleniyor.

İLK MAAŞLAR NİSAN AYINDA

Gazilerin yükselecek maaşları için ödeme takvimi de merak ediliyor. TBMM Genel Kurulu’nda torba konun teklifi gelecek hafta görüşülecek. Daha önce komisyon aşaması olacak. Tüm bu süreçlerin ardından kabul edilip yasalaşacak. Yasalaştıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanması ile yürürlüğe girecek. Nisan ayında ise gaziler yükseltilmiş maaşlarını alabilecekler.