Devletten çocuklu ailelere 8.506 TL nakit destek!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenen sosyal yardımlar ihtiyaç sahiplerinin bütçelerine önemli bir destek oluyor. Çocuklu aileler için Aile Bakanlığı çok önemli bir destek programını devreye sokuyor.
Devletten çocuklu ailelere 8.506 TL nakit destek!

Türkiye'de devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar destekleniyor. Zor durumda kalan ailelerin ekonomik olarak büyük sıkıntılar içerisinde kalıp dağılmalarını engellemek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli sosyal yardım programları uygulanıyor. Bu sosyal yardımlar içerisinde şimdi yeni bir yardım daha ekleniyor. Çocuklu ailelerin yararlanabilecekleri bu sosyal yardım direkt olarak çocuklara yapılacak. Ancak onun için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekecek.

ÇOCUKLARA NAKİT DESTEK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devreye sokulacak olan sosyal yardım programını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce açıklamıştı. Bu sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi oldukları için Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım alan ailelere devlet nakit destek imkanı sağlayacak.

Açıklanan sosyal yardım programına göre ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim hayatlarında başarılı olmaları gerekiyor. İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin tamamını kapsayan bu sosyal yardım programında başarılı öğrenciler desteklenecek. Bu öğrenciler için ailelerine çok önemli ödemeler yapılacak. Karşılanması gereken şart ise örgün eğitime devam etmek ve başarılı olmak olacak. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ 8.506 TL ALACAK!

Sosyal yardım programı kapsamında Aile Bakanlığı tarafından başarılı üniversite öğrencilerine yapılacak olan sosyal yardıma ilişkin ayrıntılar belli oldu. Buna göre üniversitede derslerinde başarılı olan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına net asgari ücret kadar sosyal yardım ödemesi yapılacak. Bu sosyal yardım programı gereği Aile Bakanlığı banka hesaplarına 8.506 TL tutarında sosyal yardım ödemesi yaparak bu üniversite öğrencilerini destekleyerek başarılı olmaya devam etmeye teşvik edecek.

İLK, ORTA, LİSE ÖĞRENCİLERİ DESTEK ÖDEMESİ ALACAK!

Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım programının bir diğer kısmını ise ilk, orta ve lise öğrencileri oluşturuyor. Bu öğrenciler de başarılı olmaları durumunda devletten nakit destekleri alabilecekler. Bu seviyedeki öğrencilere net asgari ücret tutarında ödeme yapılmayacak. Aile Bakanlığı bu sosyal yardım ödemesinin net asgari ücretin yüzde 60'ı kadar olacağını açıkladı. Bu da 5.103 TL'ye karşılık geliyor. Başarılı ilk, orta ve lise öğrencileri için bakanlık 5.103 TL destek ödemesi yapacak. 

ÖDEMELER DÖNEM ARASI!

Aile Bakanlığı tarafından ödemelere dair bilgi verildi. Buna göre bahsi geçen sosyal yardım ödemeleri dönem arasında yapılacak ve hak edenlere nakit destekler isimleri adına PTT hesaplarına yatırılacak. Ödemeler bu şekilde tahsil edilebilecek.