Devletten kötü gün yardımı! Hesaplara 1.062 TL yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Kötü günlerinde vatandaşların yanında yer alan Aile Bakanlığı nakit destekler veriyor.
Devletten kötü gün yardımı! Hesaplara 1.062 TL yatıyor!

Türkiye’de sosyal devlet ilkesi gereği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım politikaları gelişmeye devam ediyor. 2023 planlamasında daha çok vatandaşa sosyal yardım ulaştırmayı hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda faaliyetlerini sürdürüyor. Çeşitli başlıklarda ihtiyaç sahiplerine nakit yardımında bulunan Aile Bakanlığı yeni bir sosyal yardım ile de ailelere ulaşmaya başladı.

YAKINLARINI KAYBEDENLERE AİLE BAKANLIĞI DESTEĞİ!

Yakınlarını kaybedenlere Aile Bakanlığı tarafından nakit destek ödemesi yapılmaya başlandı. Bu kapsamda vatandaşlara tek seferlik olmak üzere 1.062 TL tutarında destek ödemesi yapılıyor. Bu destek ödemesi ile acı bir olay yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların sıkıntılarının daha da artmaması için devlet desteği sağlanıyor. Vefat yardımı ile alakalı olarak programın ayrıntıları kamuoyu ile paylaşıldı.

KİMLER ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın devreye soktuğu vefat yardımı sosyal yardım programı kapsamında kimlerin nakit desteklerden yararlanabilecekleri de belli oldu. Buna göre bu sosyal yardım Aile Bakanlığı’ndan düzenli olarak sosyal yardım alan ailelere veriliyor. Bu kapsam içerisine giren ailelerde hane içindeki birisinin vefat etmesi durumunda bu sosyal yardım ödemesi yapılabiliyor.

BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR MU?

Vefat yardımı için Aile Bakanlığı’na başvuru yapılması gerekebiliyor. Bu yardımı alabilecekler sistemde belirlenebiliyor. Ancak yine de kişisel olarak başvurular kabul ediliyor. Bu sosyal yardımı alabilecek koşulları sağlayan kişiler kimlik belgelerinin yanında yakınlarına ait Ölüm Belgesi ile başvuru yapabiliyorlar. Bu başvurular hemen değerlendirilerek onaylanıyor ve vatandaşlara gerekli ödemeler yapılıyor.

ZAM YAPILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılında sosyal yardımlar için yapılacak zam hesaplamalarını henüz duyurmadı. Ancak memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara 6 ayda bir zam yapılıyor. 1.062 TL olarak ödenen vefat yardımı için de memur maaş zammı kadar zam yapılacak. Bu sosyal yardımın 1.062 TL’den 1.380 TL’ye çıkması bekleniyor. Ancak yeni ödeme tutarları henüz Aile Bakanlığı tarafından açıklanmadı. bu yeni sosyal yardım tutarlarının gelecek hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.