Dolar kuru 21 TL'yi aşacak! Dolar kahini kur krizi için tarih verdi!

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir dolar kuru ile alakalı olarak yeni bir değerlendirme yaptı. Kur krizinin yaklaştığını söyleyen Remzi Özdemir dolar kuru için de fiyat verdi.
Dolar kuru 21 TL'yi aşacak! Dolar kahini kur krizi için tarih verdi!

Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri ünlü ekonomist Remzi Özdemir yorumladı. Seçim odaklı bir değerlendirme yapan Remzi Özdemir yatırımcılara bazı uyarılar da yaptı. Dolar kurunun baskılandığını söyleyen Remzi Özdemir bu baskıların çok daha fazla kurdaki stabil görüntüyü sürdürmek için devam ettirilemeyeceğini ifade etti.

RUSYA DESTEK BERİYOR!

Rusya’nın Türkiye’yi kaybetmek istemeyeceğini söyleyen Remzi Özdemir, “Dünyada Rusya’nın iki tane müttefik ülkesi var. Biri Belarus ve çok da önemli bir ülke değil. Diğeri de zaten Türkiye. Bunun için Türkiye’de seçimler Rusya için de çok önemli. Herkes seçimlerin AK Parti iktidarı için önemli olduğunu zannediyor ama öyle değil. Rusya için de önemli, Körfez ülkeleri için de önemli. Eğer Millet İttifakı seçimleri kazanırsa Rusya tek müttefiğini kaybedebilir. Bundan dolayı Rusya bastırıyor.” dedi.

DOLAR PİYASASINDA SAVAŞ VAR!

Dolar kuruna dair yorumda bulunan Remzi Özdemir, “Kapalıçarşı’da dolara çok büyük bir talep var. Dün bazı döviz büroları ile görüştüm. Garip garip dolar satışları geliyor. Bu doları kim satıyor? Enteresan bir şekilde göğüs göğüse cephe savaşı var. Rusya şu anda Türkiye’yi açık açık destekliyor. Rusya doğalgaz alacağını öteledi. Bunun detaylarını bilmiyoruz. Aynı şekilde Katar da mevcut iktidara destek veriyor. Olası bir hükümet değişiminde Katar’ın Türkiye’deki yatırımları riske atılacak. Bunu engellemek isteyecekler.” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET BORSAYI SAVUNACAK!

Finansal değerlendirmelerini sürdüren Remzi Özdemir, “AK Parti’nin seçimi kazanmasının senaryosu da var. Yabancı yatırımcılar seçim döneminin kolay olmayacağını görüyor ve Türkiye’den çıkıyorlar. Rusya ABD’de bile seçime müdahale etti. Bu yabancı çıkışı doları etkileyebilir. Borsa şu anda yukarıya gidiyor. Borsada herhangi bir çöküş olmaz. Hükümet için iki hassas nokta var. Birincisi konut satışları ve diğeri borsa. Konut satışları istenen seviyede değil. Buna karşın borsayı savunacaklardır.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU ADİL DEĞERİN ÜSTÜNE ÇIKACAK!

Dolar kuru için fiyat değerlendirmesi yapan Remzi Özdemir, “Dolar kuru şu anda gerçekten baskılanıyor. Sadece bizim ekonomi yönetimimiz de değil. Rusya baskılıyor, Katar baskılıyor. Ancak ben bu baskıların yetmeyeceğine inanıyorum. Bir kur krizi ile dolar kuru adil değerine ulaşacaktır. Bu adil değeri ben hesaplamıyorum. Dolar kuru için adil değer 21 TL’nin üzerindedir. Seçime kadar bu kur krizi yaşanmayabilir ama en geç seçimden sonra bu kur krizi yaşanabilir.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.