Dolar kuru ve altın uyarısı yaptı! Kırılmalar ve rekorlar geliyor, bu tarihlere dikkat!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer altın ve dolar kuru yorumu yaparak yatırım yapmayı düşünenlere çok kritik uyarılarda bulundu. Şu anda hangi yatırımın riski daha fazladır?
Dolar kuru ve altın uyarısı yaptı! Kırılmalar ve rekorlar geliyor, bu tarihlere dikkat!

Ekonomiye dair oldukça kritik bir süreç yaşanıyor. Tüm dünya enflasyon kıskacında kalırken piyasalara FED’den gelen açıklamalar moral oldu. Ancak bundan sonra meydana gelebilecek fiyatlamaları kimse kestiremiyor. Bu süreçlere dair ünlü ekonomist Selçuk Geçer bazı tespitler yaptı.

PİYASALAR DOĞRU ANLAMADI!

Piyasaların FED Başkanı Jerome Powell’in açıklamalarını yanlış değerlendirdiğini söyleyen Selçuk Geçer, “Powell’in açıklamaları güvercin algılandı. Bu birkaç gün daha devam eder. Buna göre satışlar da görürüz. Oysa Powell enflasyon sorununun devam edeceğini söyleyerek stagflasyona işaret etti. Ancak piyasalar bunu görmezden geldiler. FED’n önemli isimleri yüksek enflasyona işaret ediyorlar. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde hisse senedi piyasalarında kırılmalar olabilir. Aralık, Ocak ve Şubat aylarına dikkat edin.” dedi.

FED ŞAHİN POLİTİKALARA DEVAM EDECEK

FED’in bir politika değişikliği yapmadığını söyleyen Selçuk Geçer, “FED’in 50 baz puan faiz artırımı yapması Aralık ayı için bir beklentiydi. Hatta piyasalar bunu fiyatlamıştı. Çok kritik bir sürece giriyoruz. FED tarafından sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Piyasaların FED algısının aksine para politikaları görülebilir. FED enflasyon ile uğraşmaya devam edecek. FED faiz artırımında frene basacak ama şahin politikalar terk edilmiş değil.” ifadelerini kullandı.

DOLAR VE ALTIN KIRILACAK

Altın ve dolar kuru için bir değerlendirme yapan Selçuk Geçer, “FED faizleri arttırdıkça artık olumsuz algılanacak ve borsalarda keskin satış baskıları göreceğiz. Oradan çıkan paralar da altına kaçacak. Ons altında rekor fiyat hareketleri göreceğiz. Dolar ve euro değer kazanmaya devam edecek. Türkiye’nin kendi makroekonomik sorunları olduğu için işler daha da karışacak. Bu iş seçime kadar götürülemez. Dolar kurunun ilk kırılmasını Aralık ayının sonlarına doğru görebiliriz. Büyük kırılmayı ise 2023 yılının ilk çeyreğinin sonuna doğru göreceğiz.” şeklinde konuştu.

YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNENLERE UYARI!

Yatırımcılara uyarıda da bulunan Selçuk Geçer, “Bir ürün alınacaksa bu değeri yükseldiğinde değil düştüğünde alınır. Şu anda borsalarda enteresan işler oluyor. Yükselince giriş yapılmaz. Onun yerine dolar kuru enflasyona göre çok ucuz kaldı. Keza altın da oldukça ucuz diyebiliriz; olması gereken seviyeler buralar değil. Bunları biz görüyorsak büyük yatırımcılar da görüyorlar. Onlar girdiği zaman işler değişir. Siz borsaya girerken onlar size satıp çıkarlar dolara ve altına yönelirler. Bunu hiç anlamazsınız bile.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım amaçlı değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.