Erdoğan canlı yayında açıkladı! 5 bin TL ikramiyeyi kimlerin ne zaman alacağı belli oldu

Tüm Türkiye merakla bugün düzenlenecek olan Kabine Toplantısını bekliyordu. Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında merakla beklenen konularla ilgili peş peşe açıklamalar geldi.
Erdoğan canlı yayında açıkladı! 5 bin TL ikramiyeyi kimlerin ne zaman alacağı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günü özellikle memur emeklileri ile ilgili ilk kabine toplantısında müjde vereceklerini söylemesi üzerine göre 9 Ekim Kabine Toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan’ın başkanlığında bugün Beştepe’de önemli bir toplantı düzelendi. Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek açıklamalar yapıyor..

MÜJDE VERECEĞİZ DEMİŞTİ

Erdoğan, cumartesi günü yaptığı açıklamasında ilk kabine toplantısından sonra yeni müjdeleri emekli memurlara vereceklerini, “Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız” şeklinde ifade etti.

620b407186b2472dbcc5c400.jpg

Erdoğan, canlı yayında müjdeyi açıkladı. Yapılan açıklamada emeklilere bir seferlik olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Ödemenin tarihi de açıklanırken, Erdoğan ödemelere ilişkin, “Kasımın ilk yarısı itibarıyla hesaplara yatırılacak” ifadesini kullandı.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Özellikle emekliler, cumhuriyet ikramiyesi verilip verilmeyeceğini merak ediyordu. Bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılı olması sebebi ile emeklilere 5 bin TL tutarında cumhuriyet ikramiyesi verileceği iddia edilmişti. Kulislerde konuşulan bu konu sonrasında gözler kabineye çevrildi.

Kabineden aktarılan son habere göre emeklilere 5 bin TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Ödemenin detayları merak edilirken, Erdoğan canlı yayında hem ödemelerin ne kadar olacağını hem de kimlerin hesaplarına yatırılacağını tek tek açıkladı.

6199f62cd90837b6d34b324f.jpg

TEK SEFERLİK VERİLECEK

Emeklilere verilecek 5 bin TL ödemenin tek seferlik olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” diyerek emekliler için hazırlanan müjdeyi canlı yayında açıkladı.

EMEKLİLERE MAAŞ ZAMMI VAR MI?

Erdoğan’ın yaptığı bu açıklama sonrasında maaş zammının olup olmayacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı maaş zammı için herhangi bir açıklama yapmadı. Şu anda sadece ikramiye verileceği belirtilirken zammın ocak ayına kalacağı öngörülüyor.