Evim yok diye üzülmeyin HÜKÜMET DÜĞMEYE BASIYOR! 1,20 faizle yeni konut kredisi sürprizi

Pandemi döneminin ardından konut fiyatları oldukça yükseldi. Konut fiyatlarının artması nedeniyle hem yatırım yapmak hem de kira derdinden kurtulmak isteyenler banka kredilerine yöneldi. Konut kredisi kampanyası beklenirken heyecanlandıran açıklama geldi.
Evim yok diye üzülmeyin HÜKÜMET DÜĞMEYE BASIYOR! 1,20 faizle yeni konut kredisi sürprizi

Taşınmaz fiyatlarındaki artışlar devam ediyor. Özellikle pandemi döneminin ardından emlak sektöründe yaşanan yükseliş grafiği her gün gündem olmaya devam ederken ev sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları da sıklaştı. Vatandaşlar, ''Konut fiyatları ne zaman düşer, yeni konut kredisi kampanyası yapılacak mı?'' sorularına yanıt ararken ilk evini alacaklara özel konut kredisi kampanyası olan ''İlk Evim'' projesi oldukça rağbet görmüştü.

Konut kredilerindeki faizler enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı faiz kararları ile artış göstermeye devam ediyor. Konut kredilerindeki faizlerin yükselmesi de vatandaşın kredi çekmesine engel oluşturuyor. Aylık ödemeler hayli yüklü miktarlarda olurken artık kira ödemek istemeyen ya da konut alarak yatırım yapmak isteyenler de İlk Evim Konut Kredisi kampanyası benzerinde bir fırsatın daha açıklanıp açıklamayacağını merak etti.

KONUT KREDİSİ KAMPANYALARI TAKİP EDİLİYOR

Hükümet tarafından fırsatçıların önünün kesilmesi ve fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için çeşitli önlemler alınırken bu dönemde oldukça yüklü miktarlarda da ceza kesildiği açıklandı. Hükümet tarafından alınan önlemlerin yanı sıra yükselen kur nedeniyle konut satışlarındaki fiyatlar yükseliş grafiğine hız kesmeden devam ediyor.

evim-yok-diye-uzulmeyin-hukumet-dugmeye-basiyor-120-faizle-yeni-konut-kredisi-surprizi.jpeg

Hal böyle olunca kredilerdeki faizler ve fiyatların artmasıyla beraber konut satın almak için talebin düştüğünü açıklayan uzmanlar konut sektöründe daralma endişesi taşıdıklarını belirtiyor. Son dönemde ilk kez konut sahibi olacaklara özel yeni bir kampanya beklenirken ilk açıklama geldi.

OVP KAPSAMINDA İLK KEZ EV ALACAKLARA KAMPANYA GÜNDEMDE

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından geçtiğimiz aylarda ikinci evini alacak olanlar için kredilerin sınırlandırıldığı açıklanmıştı. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev sahibi olacakların önünün açılması için yeni bir kampanyaya imza atılacağı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP kapsamında ilk evini alacakların destekleneceğini müjdelerken ev sahibi olma hayali kuranların heyecanı da arttı.

evim-yok-diye-uzulmeyin-hukumet-dugmeye-basiyor-120-faizle-yeni-konut-kredisi-surprizi.jpg

İlk kez ev alacak vatandaşların OVP dahilinde destekleneceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamalarının ardından emlak kulislerinde ilk kez ev alacaklara özel konut teşviki için bankaların yüzde 1.20 faiz oranıyla konut kredisi vereceği ileri sürüldü.

evim-yok-diye-uzulmeyin-hukumet-dugmeye-basiyor-120-faizle-yeni-konut-kredisi-surprizi-001.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen ilk kez ev sahibi olacaklara özel 1.20 faizli konut kredisine ilişkin detaylar ise henüz netleşmedi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ilk kez ev alacaklara 1,20 faiz oranıyla verilecek konut kredisi teşvikinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yer alması bekleniyor.

Emlak365.com