EYT Müjdesi Öncesi Hesaplama Ekranı Açıldı! Bugün Emekli Olursam, Olsam Kaç TL Maaş Alırım? Emekli Maaşı Hesaplama

EYT son dakika gelişmesi ile yıl bitmeden yasa çıkma ihtimali ortaya çıkmıştı. Peki, bugün EYT çıksa, emekli olsam kaç TL maaş alırım, emekli maaşı ne kadar, en düşük emekli maaşı kaç oldu Temmuz 2022?
EYT Müjdesi Öncesi Hesaplama Ekranı Açıldı! Bugün Emekli Olursam, Olsam Kaç TL Maaş Alırım? Emekli Maaşı Hesaplama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çözüm çalışmaları tüm hızı ile sürerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklama ile yıl sona ermeden EYT yasası ile sorunları çözeceklerini duyurmuştu. Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu EYT düzenlemesi ile emekli olacak olan kişilerin sayısında büyük artış beklenirken gözler emekli maaşlarına çevrildi. 

Emekli maaşı en düşük ve en yüksek olmak üzere iki sınırdan belirlenirken her kişinin alacağı emekli maaşı çalıştığı yıl ve hizmet süresi ile prim gün sayısı ve yatırmış olduğu prim tutarı üzerinden hesaplanıyor. Farklı kombinasyonlar ve hesaplama kriterleri kullanıldığı için rakamlar değişkenlik gösterebiliyor. 

EYT SON DAKİKA GELİŞMESİ BUGÜN! EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK, SON DURUM NE?

EYT düzenlemesi için beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılmıştı. Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasında yıl sona ermeden EYT'nin çıkacağı müjdesini vermişti. Yapılan açıklama heyecan yaratırken hemen emekli olacaklar ve emeklilik tarihi yaklaşanlar emekli maaşı hesaplama tablosunu araştırmaya başladı. 

 

 EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA! EMEKLİ OLURSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

 Emeklilik heyecanı saran kişiler ise bugünden maaş hesaplama telaşına düştü. Emekli maaşı her çalışanın kendisine göre uygulanan maaş hesaplama formülü üzerinden belirleniyor. Emekli maaşı hesaplama tablosunda kişinin emeklilik süresi, prim günü ve yatırmış olduğu prim tutarı hesaplamaya dahil ediliyor. 

EYT Müjdesi Öncesi Hesaplama Ekranı Açıldı! Bugün Emekli Olursam, Olsam Kaç TL Maaş Alırım? Emekli Maaşı Hesaplama

Emekli maaşı hesaplama işlemleri kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor. Bunun için kişinin sadece kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi bilgilerini doldurması yeterli oluyor. Bu bilgileri dolduran kişiler sorgula linkine bastıktan sonra gelen ekranda bugün emekli olmaları durumunda alacakları emekli maaşı bilgisine ulaşabiliyorlar. 

SGK emekli maaşı hesaplama sayfası için BURAYI TIKLAYABİLİRSİNİZ... 

Ya da arama motoruna SGK emekli maaşı sorgulama yazarak çıkan SGK GOV TR resmi internet sitesine ulaşabilirsiniz. Bu bilgileri girerek emekli maaşınızı hemen hesaplayabilirsiniz.