EYT'liler almak için sıraya girmişti! Banka promosyonu caiz mi Diyanet promosyon fetvası verdi

Promosyon haram mı helal mi tartışmaları 2.2 milyon EYT'linin emeklilik dilekçesi vermesi ile bir kere daha tartışmaya açılmıştı. Diyanet promosyon fetvası verdi.
EYT'liler almak için sıraya girmişti! Banka promosyonu caiz mi Diyanet promosyon fetvası verdi

EYT'liler almak için sıraya girmişti! Banka promosyonu caiz mi Diyanet promosyon fetvası verdi - AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifi meclisten geçerken bu sayede 4 milyon kişiye yaş şartsız emeklilik hakkı verilmişti. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere yaş şartsız erken emeklilik hakkı verilmişti. Bu kapsamda ilk etapta 2 milyon 200 bin kişinin yaş şartsız erken emekli edilmesi hakkı verilirken bankalarda da promosyon yarışı tekrar başlamıştı. 

EMEKLİLERE PROMOSYON KAMPANYASI YENİDEN BAŞLADI! EYT'LİLER DE YARARLANACAK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında beklenen düzenleme sonunda meclisten çıkarken 2 milyon 200 bin kişinin emeklilik işlemleri başlamıştı. EYT'liler emeklilik başvurusu için sıraya girerken bankaların promosyon yarışı bir kere daha başlamıştı. Bankaların EYT yasası sonrasında teklifleri bir kere daha 10 bin liraya çıkarken gözler yeni tekliflere çevrilmişti. 

EYT'liler almak için sıraya girmişti! Banka promosyonu caiz mi Diyanet promosyon fetvası verdi

ING Bank emeklilere yönelik maaş promosyonu sözünü 10 bin liraya kadar çıkartırken özel bankaların yarışa bir kere daha katılması ile rakamlar havada uçuşmaya başlamıştı. Rakamların artması üzerine vatandaşlar bir kere daha promosyon konusunda ikileme düştü. Özelliklede promosyonun caiz olup olmadığı soruları gündeme gelmişti. 

 DİYANETTEN PROMOSYON FETVASI! MAAŞ PROMOSYONU HELAL Mİ, GÜNAH MI?

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada "Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur" diyerek faiz şüphesi olduğunu dile getirdi.