EYT'liler buraya! 1 hafta süresi var bunu yapanlar 4.200 TL daha fazla para alacak

EYT'liler ilk maaş için gün saymaya devam ederken emekli maaşı promosyon yarışı da hızlandı. En yüksek promosyonu almak isteyenler için kritik uyarı geldi.
EYT'liler buraya! 1 hafta süresi var bunu yapanlar 4.200 TL daha fazla para alacak

EYT'liler buraya! 1 hafta süresi var bunu yapan daha fazla para alacak - Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT mağdurları sonunda bekledikleri müjdeli haberi almış ve EYT yasası meclisten onaylanarak yasalaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan kanun teklifi ile başvuru süreci de başlamıştı. 

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişileri kapsayan EYT yasası kapsamında ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin hemen 4 milyon kişinin ise kademeli olarak emekli edilmesi bekleniyordu. EYT ile emekli olacak kişilerin sayısı bankaların iştahını kabartırken yeni emekli müşteri sayısını arttırmak isteyen bankalar promosyon yarışına başlamıştı. 

EYT'LİLERE EN YÜKSEK PROMOSYON HANGİ BANKADA, EMEKLİLERE MAAŞ PROMOSYONU KAÇ TL?

Bankaların en yüksek maaş promosyonu konusunda yarışları bir kere daha EYT ile başlarken yeni teklifler açıklanmaya devam ediyor. Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından promosyon ödemesi için SGK tarafından açıklanan taban tarife uygulaması şu anda devam ediyor. Buna göre;

3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,

3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,

7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,

10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL tutarında ödeme yapılacak. 

Özel bankalar tarafından yapılan tekliflerde ise en yüksek tutarı 13 Mart 2023 tarihi itibari ile QNB Finansbank sunarken bankanın yaptığı açıklamada "8.000 TL ‘ye varan nakit promosyon ve CardFinans Emekli kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim olmak üzere toplamda 9.200 TL’ye varan emeklilik ödülü" denilerek rakam 9 bin 200 TL olarak ilan edilmişti. 

EYT'liler buraya! 1 hafta süresi var bunu yapanlar 4.200 TL daha fazla para alacak

EMEKLİ MAAŞINI ALMADAN BUNU YAPAN DAHA YÜKSEK PROMOSYON ALACAK! EMEKLİ MAAŞI PROMOSYONU NASIL ALINIR?

SGK uzmanı Faruk Erdem yapmış olduğu açıklama ile EYT'lilere uyarıda bulunarak EYT ile emekli olan kişilerin emeklilik maaşını almadan en az 1 hafta önce maaşlarını taşımak istedikleri bankayı belirleyerek bu banka ile ilgili işlemlerini yapmaları gerekiyor. Bu sayede maaşını daha yüksek promosyon veren bankaya taşıyan emekliler fazla para alma fırsatını elde edecekler. Örneğin Ziraat Bankası yerine QNB Finansbank üzerinden promosyon alan bir EYT'li bu sayede ek ödülü ile beraber 4 bin 200 liralık fazla para almış olacak.