EYT'lilerin tamamının emekli maaşlarının ödeneceği tarih belli oldu!

EYT düzenlemesi ile beraber SGK’ya emeklilik başvurusu yapan EYT’lilere maaş bağlanmasına dair rakamları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Kaç EYT’li emekli olup maaşa bağlandı?
EYT'lilerin tamamının emekli maaşlarının ödeneceği tarih belli oldu!

EYT düzenlemesi milyonlarca vatandaşı direkt olarak etkiledi. Bu kapsamda vatandaşlar Mart ayının başından itibaren emeklilik başvurusu yapmaya başladılar. Bu başvurular halen daha yapılmaya başlanırken oluşan iş yükü nedeniyle çok sayıda EYT’liye maaş bağlanamadı. Maaşları bağlanmayan EYT’liler mağdur olurken sürecin hızlanması için bazı tedbirler devreye sokuldu.

EYT’lilerin emeklilik işlemlerinin hızlı yapılabilmesi için SGK personeline fazla mesai yaptırıldı. Bunu teşvik etmek için de SGK personellerinin fazla mesai ücretlerinde de artışa gidildi. Kapasitenin üzerinde gerçekleşen emeklilik başvurularına dair işlemler yapan SGK personelleri oldukça hızlı bir şekilde vatandaşların emekli maaşlarının bağlanmasına dair işlemleri tamamlamaya devam ediyorlar.

EYTLİLERE MAAŞ BAĞLANMASI AÇIKLAMASI

EYT’lilerin emekli maaşına bağlanmaları konusunda rakamları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklayarak, “Şu ana kadar SGK’ya yaklaşık olan 1,7 milyon vatandaşımız EYT imkanından faydalanarak emekli olmak için başvuru yaptı. Bu başvuruları SGK personellerimiz insan üstü bir gayretle sonuçlandırmaya devam ediyorlar. Bana gelen son rakamlara göre emekli maaşı bağlanan EYT’lilerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Yani başvuruların yarısından fazlasının işlemi tamamlandı. Mayıs ayında tüm başvuruların neticeleneceğini ve EYT’den emekli olanların maaşlarının bağlanacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

KİMSENİN KAYBI OLMAYACAK!

EYT’de maaşların gecikmesinin maddi bir kayba neden olmadığını söyleyen Bakan Vedat Bilgin, “Elde olmayan nedenlerden dolayı EYT’li emeklilerimizin maaşları geç bağlanmış olabilir. Ancak bu bir maddi kayıpla neticelenmeyecek. Emeklilik başvurusu yapılan tarihe göre bir sonraki ayın ilk gününden itibaren emekli maaşı alınmaya hak kazanılıyor. Bu kazanılan hak erken de olsa geç de olsa vatandaşımıza ödeniyor. Vatandaşlarımız da bunu bildikleri için çok sorun yapmıyorlar. Maaşları Mayıs ayında bağlanan vatandaşlarımız toplu para alacaklar.” ifadelerini kullandı.