Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından Türkiye’nin kredi notu hakkında beklenen değerlendirme yapıldı. Türkiye ekonomisinin küresel piyasalardaki görünümünü etkileyebilecek önemli karar belli oldu.
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Türkiye ekonomisinde meydana gelen gelişmelerin küresel piyasalara yansıması ve buna dair beklentilere ilişkin önemli bir karar belli oldu. Uluslararası kredi derecelendirme kurulu Fitch Ratings merakla beklenen Türkiye raporunu açıkladı. Türkiye’nin kredi notu ile alakalı olarak yeni kararını duyuran Firch Ratings bu önemli veriyi ilan etti.

Türkiye ekonomisinin ana görünümü açısında bir fikir verebilecek veri olan kredi notu Fitch Ratings tarafından yeni bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Gerek ekonomik gelişmeler gerekse de ekonomik beklentilerin göz önünde bulundurularak alınan karar ile Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunu teyit ederek herhangi bir değişikliğe gitmedi.

KREDİ NOTU DEĞİŞMEDİ

Fitch Ratings, Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para ihraççı temerrüt notunu “B” ve not görünümünü “negatif” olarak teyit etti. Bir önceki değerlendirmede de aynı tespit yapılmıştı. Fitch Ratings kredi notu ve görünümü açısından herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

DEPREM VE SEÇİM FAKTÖRÜ

Fitch Ratings tarafından hazırlanan Türkiye raporunda deprem felaketine de dikkat çekildi. Bu felaketin mali yansımasının piyasalar açısından negatif olduğu ama depremin hemen öncesinde seçim için açıklanan mali ve kredi teşviklerinin bu olumsuz görünümü şimdilik dengeleyebildiği değerlendirmesi yapıldı. Deprem felaketinin ortaya çıkaracağı ekonomik tahribatın etkisi hissedilmeye başlandıkça Türkiye ekonomisinde değerlendirmeler de değişebilecek. Ayrıca seçim ve seçim sonrasında görev alacak hükümetin ekonomi politikası da Türkiye’nin kredi notunu belirleyecek.

BÜYÜME RAKAMI TAHMİNLERİ

Fitch Ratings tarafından bir değerlendirme daha yapılarak Türkiye’nin büyüme rakamlarına ilişkin beklentiler de açıklandı. Kurum tarafından yapılan tespite göre 2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 2,5, 2024 yılında ise yüzde 3 oranlarında büyüyecek.