Fiyatı 500 TL fırlayacak! Kuyumculardan gram altın fiyat tahmini!

Altın piyasası ile alakalı olarak yeni değerlendirmeler merak ediliyor. Altın fiyatları ne kadar olur, gram altın kaç TL’ye yükselir? Bu soruya kuyumculardan yanıt geldi.
Fiyatı 500 TL fırlayacak! Kuyumculardan gram altın fiyat tahmini!

Türkiye’de altın yatırımcısı vatandaşlar ekonomik gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorlar. Altın fiyatlarındaki istikrarsız görüntü yatırımcıları kararsız bırakırken alınması gereken kararlar noktasında bir ikilem yaşanmasına neden oluyor. Altın piyasasındaki son gelişmeleri Türkiye’de piyasanın merkezi olan Kapalıçarşı’da kuyumcu esnafları değerlendirdiler. Altın fiyatlarında beklenti nedir?

ALTIN KAZANDIRIR MI?

Altın piyasasındaki son gelişmeleri yorumlayan kuyumcu esnafı Sadık Altıntaş, “Altın fiyatlarında trend yükseliş yönünde devam ediyor. Ons altın bundan yaklaşık 2 ay kadar önce 1.800 dolar seviyelerindeydi. Bu gelinen süreçte 2.070 dolar olan tüm zamanların rekoru kırılarak bir geri çekilme yaşandı. Aynı şekilde gram altın 1.100 TL’ydi ama şu anda 1.370 TL’yi aştı. Altın yatırımı kazandırıyor ve kazandıracak.” dedi.

KISA VADELİ YATIRIM YAPACAK OLAN ALTIN ALMASIN

Altın fiyatlarındaki inişlere ve çıkışlara dikkat çeken bir diğer kuyumcu esnafı Murat Baki, “Altın fiyatlarını etkileyen çok farklı parametreler var. Öncelikle FED’in faiz kararı var ve piyasa bu karar ile şekilleniyor. Bunlar dönemsel inişler ve çıkışlardır. Altın alıp kısa sürede kar edip satmak doğru bir yatırım modeli değil. Bunu yapacak olan hiç altına bulaşmasın. Uzun vadeli düşünen başka yere yatırım yapmasın. 2020’de gram altın 250 TL’ydi ama şimdi 1.370 TL. Bu kadar kazandıran bir başka yatırım aracı varsa gidip oraya yatırım yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN 1.800 TL OLACAK!

Altın fiyatlarındaki beklentilere yönelik tahminlerini açıklayan kuyumcu esnafı Ali Kandemir ise, “Altın fiyatlarındaki yükseliş ivmesinin ilerleyen günlerde yeniden arttığını göreceğiz. Bu piyasa ortamında altında kalıcı bir düşüş olmaz. Dünya enflasyon ile mücadele ediyor ve merkez bankaları faiz artırımları yapıyorlar. Ancak bu faiz artırımları sonsuza kadar devam edemez. Bir yerde duracak ve o zaman altın fiyatları çok sert yükselecek.

Türkiye özelinde gram altın hakkında konuşabiliriz. Merkez Bankası yıl sonu dolar kuru tahminini 24 TL olarak açıkladı. Sdece bu veriye bakarsak dahi seçim sonrası ile yıl sonu arasında gram altının 1.500 TL ile 1.800 TL arasında hareket edeceğini göreceğiz. Yani gram altın neredeyse 500 TL yükselecek.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.