Gelir şartı yok, her başvuran alıyor! Devletten çocuklu kadınlara 600 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tüm çocuklu kadınlara gelir şartı aranmaksızın sosyal yardım ödemesi yapıldığı bildirildi.
Gelir şartı yok, her başvuran alıyor! Devletten çocuklu kadınlara 600 TL destek!

Türkiye’de devletin sosyal devlet niteliği özellikle ekonomik gerilemelerin yaşandığı dönemlerde çok daha fazla ön plana çıkıyor. Bu maksatla son dönemlerde yapılan sosyal yardım ödemelerinin bütçesi katlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın organize ettiği sosyal yardımlar ile vatandaşlara çok kapsamlı devlet destekleri veriliyor. Özellikle çocuklu kadınlara yapılan ödemeler dikkat çekiyor.

DEVLET DOĞUM YARDIMI VERİYOR!

Çocuk sahibi olan kadınlar Aile Bakanlığı’nın kendilerine sağladığı doğum yardımını alabiliyorlar. Bu sosyal yardımı diğer sosyal yardımlardan farklı tutan bir özellik bulunuyor. Doğum yardımı kapsamında ödeme alabilmek için vatandaşların önlerinde herhangi bir gelir şartı konulmuyor. Aylık geliri kaç TL olursa olsun vatandaşlar bu sosyal yardım ödemesini alabiliyorlar. Ancak bunun da bazı koşulları bulunuyor.

DOĞUM YARDIMI ŞARTLARI NELER?

Aile Bakanlığı’ndan doğum yardımı alabilmek için çok kolay bazı şartlar uygulanıyor. Gelir kriteri olmayan bu sosyal yardımda bazı diğer kriterler bulunuyor. Öncelikle bu yardım 15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında yapılan canlı doğumlar için ödeniyor. Bu sosyal yardımı hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hem de Mavi Kart sahipleri alabiliyorlar. Başvuru yapılması halinde verilen bu sosyal yardım ile her başvuranın başvurusu onaylanıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR!

Aile Bakanlığı’nın doğum yardımı olarak vatandaşlara ne kadar ödeme yaptığı da merak ediliyor. Her doğum için tek seferlik olarak yapılan bu sosyal yardımda bazı baremler bulunuyor. İlk çocuk için başvuru yapılması halinde vatandaşlara 300 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor. İkinci çocuk için başvuru tapılması durumunda ise çocuklu kadınlara 400 TL ödeme veriliyor. Ancak üçüncü ve sonraki her çocuk için kadınlara 600 TL ödeme yapılıyor. Yapılan bu ödemeler nakit olarak verilirken kimlik ile beraber PTT şubelerinden bu paralar çekilebiliyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile Bakanlığı’nın birimlerine doğum yardımı için başvuruda bulunulabiliyor. Bu şekilde E-devlet üzerinden de başvuru yapılabiliyor. Ayrıca Aile Bakanlığı’nın il ve ilçelerdeki temsilciliklerine giden kadınlar doğum yardımı başvuru dilekçesini doldurarak da başvuru işlemlerini yapabiliyorlar. Kadınların yaptıkları bu başvurular hızlı bir şekilde değerlendirilip ödemeler başvuru yapılan ayın sonrasındaki ay yapılabiliyor.