Görüşme öncesi Bakan Bilgin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu dosyayı sunacak işte basına sızdırılan son EYT yasa taslağı

Beştepe'de bu akşam 18:15'te gerçekleştirilecek olan ekonomi zirvesi kulisleri bir anda hareketlendirirken son EYT yasa taslağı basına sızdırıldı. EYT'de son dakika gelişmesi bugün nedir, kim kaç yaşında hangi şartla emekli olacak?
Görüşme öncesi Bakan Bilgin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu dosyayı sunacak işte basına sızdırılan son EYT yasa taslağı

İlk etapta 1,5 milyon kişiye erken emeklilik kapısını açacak olan toplamda ise 4 milyon kişiyi emeklilik hayallerine kavuşturacak olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken gözler Aralık ayında kamuoyuna açıklanması beklenen yasa tasarısına çevrilmişti. EYT kapsamı merak konusu olurken EYT'de staj ve çıraklık mağdurları ile askerlik ve doğum borçlanması yapmak isteyen kişilerde yasa tasarısının açıklanmasını bekliyordu. 

İlk işe giriş tarihi e-Devlet üzerinde 1999 yılı ve öncesi olmasına rağmen yapılan işe girişi staj ve çıraklık olan kişiler kendilerinin de EYT kapsamı içerisine alınmasını ve borçlanma yapılarak erken emeklilik hakkının verilmesini talep ediyordu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptğı 2 farklı açıklama ile akılları karıştırırken son umut çıraklık ve staj sigortası mağdurları yasa taslağının açıklanmasını bekliyordu. 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN EYT ÖNCESİ 2 BAKANI TOPLANTIYA ÇAĞIRDI! 

EYT'de Aralık ayına doğru sona gelinirken bugün yaşanan son dakika gelişmesi kulislere bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 18:15'te Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i Beştepe'de düzenlenecek olan toplantıya çağırdı. 

 BAKAN BİLGİN'İN KOLTUĞUNUN ALTINDAKİ DOSYA BASINA SIZDIRILDI İDDİASI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alırken Bakan Bilgin tarafından son şekli verilen EYT yasa taslağının bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye sunulacağı iddia edildi. Yasa taslağında 8 Eylül 1999 ve öncesi ilk işe giriş tarihi olan kişilere yasa öncesindeki haklarının tamamen aynı şekilde verileceği aşağıda yer alan EYT tablosundaki prim gün şartı ve yıl şartını taşıyan kişilerin yaşa bakılmadan emekli edileceği belirtiliyor. 

 Bunun yanı sıra çıraklık ve staj sigortası mağdurlarına yönelik ne yazık ki bir çalışma olmadığı ve bu kişilerin mevcut yasa taslağı kapsamında EYT dışında kaldığı iddia ediliyor. Yasa tasarısında ise kıdem tazminatı ödemeleri için işverenlere destek kredisi verilmesi de gündemde yer alıyor.