Gram altın fiyat rekorunu tazeledi!

Altın piyasasında bugün de yükseliş hareketleri görülürken gram altın rekor fiyat seviyesini bir dama daha yukarıya taşıdı. Altın fiyatları ne kadar oldu?
Gram altın fiyat rekorunu tazeledi!

Altın piyasasından enteresan fiyatlamalar yaşanmaya devam ediyor. Gelecek hafta Çarşamba günü FED yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Dünyada piyasalar bu karara odaklanmaya başlarken altın piyasasında çok farklı bir görüntü oluştu. Bir süredir FED’in faiz kararı yaklaştıkça altın fiyatlarında gerileme olacağına dair spekülasyonlar yapılıyordu. Ancak bu spekülasyon karşılık bulmadı ve altın fiyatları bugün de yükselmeye başladı.

ONS ALTIN YİNE YÜKSELDİ!

Ons altın bu hafta içerisinde 1.942 dolar seviyesini gördükten sonra bir düzeltme yapmış ve geri çekilmişti. Bugün ons altın yine 1.942 dolar seviyesine doğru hareket gerçekleştirdi. Bu yükseliş hareketi henüz başarıya ulaşmamış olsa da altın fiyatları yükseldi. Ons altın şu anda 1.941 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor ve gün içerisinde 1.942 dolar üzerinde bir seviyede kapanış yapmayı hedefliyor. Bunun için gün içi piyasalar takip edilecek.

GRAM ALTIN FİYAT REKORU KIRDI!

Altın yatırımcıları artık gram altında fiyat rekoruna iyice alıştılar. Son günlerde gram altında yükselişler gündem oluyor. Bugün altının ons tarafından alınan destek ile gram altın bir önceki fiyat rekoru olan 1.173 TL’yi aşarak 1.174 TL’ye yükseldi. Bu yeni fiyat gram altın için yeni rekor oldu. Bundan sonra gerçekleşecek her yükseliş rekorun bir adım öteye taşınması anlamına gelecek.

SERBEST PİYASA KUYUMCU FİYATLARI FARKLI!

Serbest piyasada yani fiziki altın piyasasında farklı bir fiyatlama görülüyor. Dolar kuru serbest piyasada farklı fiyatlandığı için gram altında fiyat farkı oluşuyor. Kapalıçarşı piyasasında şu anda dolar kuru 19,05 TL’den işlem görüyor ve bunun gram altına yansıması ile gram altının kuyumcu fiyatı 1.192 TL oldu.