Gram altın için 1.250 TL tahmini! Uzmanı açıkladı, o tarihe dikkat!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk gram altının 1.250 TL’ye yükseleceği zamanı açıkladı. Ons ve gram altında fiyat beklentileri nelerdir?
Gram altın için 1.250 TL tahmini! Uzmanı açıkladı, o tarihe dikkat!

Altın piyasasında çok önemli fiyat hareketleri yaşanıyor. Altın yatırımcısının yüzünü güldüren fiyatlarda bugün bir durağanlaşma görüldü. Altın fiyatlarını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk bundan sonraki beklentileri de açıkladı. Gram altın için 1.250 TL fiyatı veren Mehmet Ali Yıldırımtürk vatandaşların da altına yöneldiklerini söyledi.

ABD’de enflasyon ve faiz gelişmelerine dikkat çeken Mehmet Ali Yıldırımtürk, “ABD enflasyonu piyasalarda olumlu algılandı. 1 Şubat’ta FED’in 50 baz puanlık bir faiz artırımı yapması bekleniyordu. Ancak pozitif gelen enflasyon verisiyle faiz artırımında 25 baz puan ağırlık kazandı. Enflasyon verileri böyle gelmeye devam ederse FED’in birkaç ay daha 25 baz puanlık faiz artırımı yapıp bu süreci tamamlaması bekleniliyor. Bu durum altın piyasasına olumlu yansıdı.” dedi.

ONS ALTIN İÇİN 1.950 DOLAR TAHMİNİ!

Ons altını yorumlayan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Ons altın bir anda 1.920 dolar seviyesine yükseldi. Burada bir geri çekilme olabilir ama bu çok kısa süreli olacak. Bundan sonra altın piyasası için FED’den gelen açıklamalar etkili olacak. Altının üzerinden yüksek faiz ve güçlü dolar baskısı hafifledikçe fiyat yükselişleri olacak. Dünyadaki enflasyonda bir geri çekilme de yakından izlenecek. Bu beklenti gerçekleşmezse altın enflasyonu da fiyatlayacak. Kısa bir süre içerisinde ons altında 1.950 dolar seviyesi görülebilir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN YORUMU!

Gram altın için yorumda bulunan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Gram altında 1.187 TL’yi gördük. Bugünlerde gram altında 1.200 TL seviyesini gördükten sonra ardından 1.250 TL’ye doğru hareket eden bir gram altın ile karşılaşabiliriz. Şu anda altının düşüş sinyali değil yükseliş sinyali verdiğinin altını çiziyorum. Çin’deki altın ile gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu durum altına destek veriyor. Çin’de ekonomide bir miktar canlanma olursa bu durum altın fiyatlarına yansıyacaktır.

Vatandaşlar dövizden ziyade altına doğru yöneliyorlar. Döviz fiyatlarında yukarı yönlü hareketler olması durumunda gram altında kısa sürede 1.250 TL fiyat beklentimiz var. Bunu vatandaş da görüyor ve yatırımını ona göre yapıyor. İşlemler incelendiğinde vatandaşların her 10 altın işleminin 9’unun alım şeklinde ve sadece 1’inin satış şeklinde olduğunu görebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.