Haftanın son işlem gününün altın fiyatları belli oldu!

Haftanın son işlem gününde altın fiyatları merak ediliyor. Altın piyasasındaki son gelişmeler neler ve altın çeşitlerinin fiyatları ne kadar oldu?
Haftanın son işlem gününün altın fiyatları belli oldu!

Altın piyasası çok hareketli günlerden geçerken bir türlü istikamet belirlenememesi yatırımcıların akıllarını karıştırıyor. Altın fiyatları bir gün üst noktayı zorlarken bir sonraki gün geri çekiliyor. Bu fiyat karmaşasının gerekçeleri merak ediliyor. Altın yatırımcıları haftanın son işlem gününde fiyatları araştırıyorlar.

ALTIN FİYATLARI NEDEN GERİLEDİ?

Altın piyasasında bugün fiyatlarda bir miktar geriye çekilme takip ediliyor. Bunun neden olduğu ise merak konusu oluyor. Ons altın 1.942 dolar seviyesini gördükten sonra yeniden geri çekildi. ABD Merkez Bankası (FED) gelecek hafta yılın ilk faiz kararını açıklayacak ve bu kararın gerginliği altın piyasasını etkiliyor. Her ne kadar FED’in 25 baz puanlık faiz artırımı yapması beklense de bir sürpriz olması durumunda altın piyasasının dengeleri alt üst olabilir. Bunun için de gelen kar satışları ile altın fiyatlarında bir düzeltme meydana geliyor.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altın ile alakalı olarak gelen son fiyatlamalara göre şu anda 1.924 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altının bir fiyat düzeltmesi yaptığı net şekilde görülebilirken bu düzeltmenin daha alt seviyelere doğru olması beklenmiyor. Ons altının bu haftayı 1.920 – 1.930 dolar aralığında kapatması bekleniyor.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Gram altın fiyatı dolar kurundan alınan çok hafif bir destek ile 1.164 TL olarak açıklandı. Ancak gram altın için bu tabela fiyatı. Bir de kuyumcu fiyatı var ve o daha yüksek bir seviyede bulunuyor. Kuyumcu fiyatına göre şu anda gram altın 1.183 TL’den satılıyor.