İkinci el konutta 750 Bin TL destek! Ziraat Bankası açıkladı, kredi koşulları netleşti!

Ziraat Bankası ikinci el konut satın almak isteyenler için kredi musluklarını açtı. EV sahibi olmak isteyenlere uygun faizli konut kredisi imkanı sağlanıyor. ikinci el konutlar için verilecek kredinin maliyeti belli oldu.
İkinci el konutta 750 Bin TL destek! Ziraat Bankası açıkladı, kredi koşulları netleşti!

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyenler bunun için finansman desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Ev fiyatlarının oldukça yüksek tutarlara ulaşmasıyla beraber insanlar artık bir evin satış bedelini tasarruflarıyla karşılayamıyorlar. Bunun için de konut kredilerine ihtiyaç duyuluyor. Konut kredisi imkanını da her banka vermiyor. kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyenler bankadan bankaya dolaşarak kredi kullanmanın yollarını deniyorlar. Ziraat Bankası ise bu piyasa ortamında kamu bankası hassasiyeti ile konut kredisi için özel bir politika uyguluyor. 

ZİRAAT BANKASI İKİNCİ EL KONUTLARI DESTEKLİYOR!

İkinci el konut kredisi çekmek isteyenlere Ziraat Bankası tarafından fırsat veriliyor. Başvuru yapmaları halinde vatandaşlar bu imkandan yararlanabiliyorlar. Kullanılacak olan konut kredisinin ne kadar olacağına ise ekspertiz raporu ile karar veriliyor. Ekspertiz raporunda krediye konu olan konut için ne kadar değer biçiliyorsa yasal olarak onun yüzde 70'i kadar konut kredisi çekilebiliyor. Ancak bankalar son dönemlerde farklı uygulamalar yaparak belirli bir limitin üzerinde konut kredisi imkanı sağlamıyorlar. Bunun için de banka ile görüşme yapılarak net bilgi edinilmesi gerekiyor. Zaman zaman müşteriden müşteriye değişen uygulamalar yapılabiliyor. 

120 AY VADE YAPILIYOR!

Ziraat Bankası'ndan konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlara banka tarafından 120 ay vade imkanı veriliyor. Esasında normal koşullarda uzun vadeli krediler faiz maliyetini patlatan kredi türlerindendir. Ancak yaşanan ekonomik ortamda faiz maliyetinden ziyade kullanılan kredinin aylık taksitinin düşük olmasının önemi bulunuyor. Bundan dolayı da konut kredisinde 10 yıllık vade ideal olarak değerlendiriliyor.

ESNEK ÖDEME İMKANI VAR!

Ziraat Bankası'ndan konut kredisi çekilmesi halinde müşteriler esnek ödeme imkanı da bulabiliyorlar. Bu konuda banka ile müşteri arasında kredi çekme sürecinde mutabakata varılıyor. Bir ödeme planı tercih ediliyor ve kredinin geri ödeme planlaması tamamen bu ödeme planı üzerinden yürütülüyor. Müşteriler bu çerçevede aylık, 3 aylık veya ara ödemeli şeklinde ödeme planı ile çektikleri konut kredisini geri ödeyebiliyorlar. 

750 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU!

İkinci el konutta 750 Bin TL destek! Ziraat Bankası açıkladı, kredi koşulları netleşti!

İkinci el konutlar için Ziraat Bankası'ndan konut kredisi kullanılması durumunda banka tarafından aylık yüzde 1,36 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 750 Bin TL kredi çekenler bankaya her ay 12.713 TL kredi taksiti ödüyorlar.