Kapalıçarşı esnafı kuyumcular haber uçurdu! FED barajı aşılacak, kapaklar patlayacak, altına yatırım yapan kazanacak

Ons altın fiyatında yaşanan dalgalanma devam ederken kuyumcular yatırımcıyı uyardı. Altın fiyatlarında son durum ne, gram altın ne olur, yıl sonunda çeyrek altın fiyatı tahmini kaç TL?

Tüm dünya büyük bir ekonomik buhran yaşarken son 45 senenin rekorunu kıran enflasyon verileri dünya devlerini bile sallamaya başladı. Enflasyonda yaşanan yükselişi en başta geçiçi olarak gören ve önemsemeyen Amerikan Merkez Bankası FED faiz silahına sarılırken Avrupa Merkez Baknası ECB'de 11 yıllık aradan sonra ilk kez faiz artırımı kararı almıştı. 

Yaşanan ekonomik gelişmeler ve çılgın faiz artırımı hamleleri altın piyasası üzerinde baskı oluşturmaya başlarken dolardaki aşırı yükseliş uluslararası piyasada ons altının fiyatında düşüş yaşanmasına neden olmuştu. Ons altın fiyatında yaşanan düşüş iç piyasada dolar kurundan destek bulan gram altın fiyatında sert hareketler yaşanmasını engellemişti. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Merkez Bankaları tarafından yapılan faiz artırımları ile nakit para ülkelerin kendi kasalarına çekilirken normal koşullar altında yapılan hamleler ile altın fiyatlarında sert düşüş hareketlerinin ortaya çıkması beklendiği belirtiliyor. Ancak yükselen faize rağmen enflasyonun halen rekor yükselişlere imza atması altını destekliyor ve düşüş karşısında destek oluyor. 

Kapalıçarşı esnafı kuyumcular haber uçurdu! FED barajı aşılacak, kapaklar patlayacak, altına yatırım yapan kazanacak

Yaşanan dalgalanmanın etkisi ile uluslararası piyasada ons altının fiyatı düşüş eğilimini kırarak yeniden yeşile dönerken 1.728 dolar seviyesinden işlem görüyor. İç piyasada ise 18 TL bandına doğru ilerlemeye devam eden dolar kurundan da destek bulan gram altının fiyatı 984.38 TL alış ve 985,07 TL seviyesinde tutundu. Çeyrek altının fiyatı ise yoğun satış baskısı nedeniyle 1.643 TL seviyesine geriledi. 

Kapalıçarşı esnafı kuyumcular haber uçurdu! FED barajı aşılacak, kapaklar patlayacak, altına yatırım yapan kazanacak

KUYUMCULARIN ALTIN TAHMİNİ  VE UZMANLARIN ALTIN YORUMU: 2022 YIL SONUNDA GRAM ALTIN FİYATI BEKLENTİSİ KAÇ TL NE OLUR?

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş ve piyasaya sürülen büyük çöküş, felaket senaryoları elinde altını olanlar kadar altın yatırımı yapmayı planlayan kişileri de endişeye sevk etmişti. Türkiye'de altın piyasasının kalbini attığı İstanbul Kapalıçarşı esnafı altın fiyatları için yapmış olduğu yorumda FED'in faiz artırımı endişesi nedeniyle altının baskı altında olduğunu, bu belirsizliğin ortadan kalkması durumunda ons altının 2 bin doları aşacağını söylediler. 

 

Ons altının 2 bin doları aşması ve dolar kurunun da bu seviyelerde kalması durumunda 2022 yıl sonu gram altın tahmini 1.250 TL seviyesine ulaşırken gram altının bu seneyi bin TL üzerinde tamamlama ihtimalinin her geçen gün yükseldiği belirtiliyor. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişilerin açıklamalarından derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.