Konut kredilerinde faizler değişti! İş Bankası, Yapı Kredi, ING 500 Bin TL kredi taksit tabloları!

Konut kredisi çekmek isteyenler kredi maliyetlerini araştırırlarken 500 Bin TL'lik kredinin aylık taksit hesaplamaları belli oldu. Bu maliyetlerle ikinci el konutlar için de kredi imkanı sağlanabiliyor. 500 Bin TL konut kredisi kaç TL aylık taksitle veriliyor?
Konut kredilerinde faizler değişti! İş Bankası, Yapı Kredi, ING 500 Bin TL kredi taksit tabloları!

Ev sahibi olmak isteyenler finansman desteklerini merak ediyorlar. Bankalardan konut kredisi çekilerek ev satın alma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Ancak bunun bazı özel koşulları bulunuyor. Türkiye'de konut kredisi çekmek geçmiş yıllarda olduğu gibi kolay değil. Artık kredi kullanmak isteyenlerin karşısına çok önemli engeller çıkarılıyor. Bu engeller aşılamadan da bir ev satın almak için yetecek konut kredisi çekilemiyor. 

KAMU BANKARI KREDİ MUSLUKLARINI KISTI

Kamu bankalarından konut kredisi çekmek isteyenler uzun bir süredir talep ettikleri limitlerde konut kredisi kullanamıyorlar. 1 Milyon TL konut kredisi kullanmak için herhangi bir kamu bankasına başvuran müşterilere 200 Bin TL civarında konut kredisi çıkıyor. Bu da bir evin odasını bile satın almaya yetmeyecek limit olduğu için kullanılmıyor. Kamu bankalarına bu çağrılar yapılsa da limitler bir türlü yükseltilmedi. 

ÖZEL BANKALARDA FAİZLER DAHA YÜKSEK

Konut kredisi olarak kamu bankalarında limit sorunu yaşayanlar özel bankalarda da faiz sorunu ile karşılaşıyorlar. Özel bankalar kamu bankalarına kıyasla daha yüksek maliyetlerle konut kredisi veriyorlar. Bu krediler 10 yıla kadar vadeli yani 120 ay vadeli kullanılabiliyor. Ekspertiz raporunda onay verilmesi durumunda konut kredileri ikinci el konutlar için de kullanılabiliyor. Hangi bankanın konut kredilerini hangi maliyetlerle verdiği ise merak  konusu olabiliyor. 

İŞ BANKASI 500 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

İş Bankası'ndan konut kredisi çekmek isteyenlere banka tarafından aylık yüzde 1,98 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisi çekenler bankaya her ay 10.940 TL kredi taksiti ödüyorlar. 

YAPI KREDİ 500 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Yapı Kredi'nin konut kredisi aylık faizi yüzde 1,99 olarak açıklandı. 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisinin taksiti 10.982 TL olarak hesaplanıyor.  

Konut kredilerinde faizler değişti! İş Bankası, Yapı Kredi, ING 500 Bin TL kredi taksit tabloları!

ING BANK 500 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Konut kredisi çekerken ING Bank'tan bu kredi desteğini alacaklar aylık yüzde 2,21 oranında kredi faizi le karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisinin aylık taksit tutarı 11.915 TL oluyor. 

QNB FİNANSBANK 500 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

QNB Finansbank'tan 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisi çekenlere banka tarafından aylık yüzde 2,24 faiz uygulanıyor ve bu kredinin taksiti 12.044 TL olarak hesaplanıyor.