Kredi çeken milyonlara duyuruldu! Yargıtay emsal karar açıkladı para iadesi başladı başvuran alır

2013 ve sonrasında kredi çekenlere para iadesi müjdesi! İhtiyaç, taşıt, konut kredisi fark etmiyor Yargıtay kredi dosya masrafı para iadesi hakkında emsal karar açıkladı.
Kredi çeken milyonlara duyuruldu! Yargıtay emsal karar açıkladı para iadesi başladı başvuran alır

Kredi çeken milyonlara duyuruldu! Yargıtay emsal karar açıkladı para iadesi başladı başvuran alır - Özellikle de pandeminin tavan yaptığı dönemde pek çok kişi çareyi kredi çekmekte bulmuş, o dönem verilen düşük faizli krediler vatandaşın en çok güvendiği yol olarak öne çıkmıştı. Milyonlarca kişi bankaların yolunu tutmuş Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri sonrası cazip hale gelen ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi paketlerine olan talep katlanmıştı. 

Düzenlenen peş peşe kampanyalar ile vatandaşın kredi paketlerine olan ilgisi artarken temel ihtiyaç destek kredisi ile 6 ay ertelemeli kredi verilmesi ihtiyaç kredisi paketine olan talepte patlama yaşanmasına neden olmuştu. Yine Ziraat Bankası tarafından verilen 1 sene ertelemeli konut kredisi paketinde de yoğun başvuru alınmıştı. Süreçte bankadan kredi çeken kişi sayısı son 10 senelik dilimde milyonları aşarken konu hakkında Yargıtay emsal bir karara imza attı. 

KREDİ MASRAFLARINI GERİ ALMA! KREDİ DOSYA MASRAFI İADESİ NASIL GERİ ALINIR?

Kredi çeken kişilerin sayıları her geçen gün artarken bankaların en büyük gelir kalemlerini de kredi paketleri oluşturuyor. Bankalar rekor karlar açıklamaya devam ederken bu kar kalemleri içerisinde en büyük yeri ise kredi paketlerinden tahsil edilen masraflar ve satılan sigorta paketleri oluşturuyor. 

Kredi dosya masrafı, kredi tahsis ücreti gibi farklı isimler altında müşterilerinden ücret almaya devam eden bankalar hakkında Yargıtay bir kere daha emsal oluşturacak bir karara imza attı. Yargıtay 13. Hukuk dairesi tarafından açıklanan emsal karar kapsamında kredi dosya masrafı para iadesi talebi için zaman aşımı 10 sene olarak belirlendi. Böylelikle 2013  yılı ve sonrasında kredi çeken kişilere para iadesi yolu açılmış oldu. 

Kredi çeken milyonlara duyuruldu! Yargıtay emsal karar açıkladı para iadesi başladı başvuran alır

KREDİ DOSYA MASRAFI PARA İADESİ BANKADAN NASIL GERİ ALINIR?

Çekmiş olduğunuz kredi için dosya masrafı ödediyseniz bunu ilk olarak bankadan iade talep etmeniz gerekiyor. Bankaya kredi çekilen tarihe ilişkin masraf dekontu talebinde bulunulur ve kesilen tutar iade talep edilir. Banka bu rakamı ödemeyi kabul etmezse Yargıtay tarafından açıklanan emsal karar ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaparak paranızı geri alabilirsiniz.