Kredi ve kredi kartı borçluları dikkat! Bu yöntemle borçlarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz!

Kredi ve kredi kartları borçları son dönemlerde çok sayıda kişinin ortak sorunu haline geldi. Bankaların sağladığı bazı imkanları kullananlar bu borçlarını kolay şekilde ödeme imkanı bulabiliyorlar.
Kredi ve kredi kartı borçluları dikkat! Bu yöntemle borçlarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz!

Türkiye’de ekonomik gelişmeler vatandaşların bütçelerinde derin sarsıntılara neden oluyor. Bankacılık verilerine göre yasal takibe düşen borçlu vatandaşların sayısı rekor seviyelere ulaştı. Bundan dolayı da vatandaşların bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları ile baş edemiyorlar. Yasal takibe girilmesi durumunda ise asıl finansal felaket o zaman başlıyor.

YASAL TAKİP SÜRECİ NASIL İŞLİYOR!

Bankaların kredi ve kredi kartı borçları için yasal takip süreçleri bankadan bankaya değişiyor. Uygulamaya göre iki taksiti üst üste ödemeyenlere bir bildirim yapılıyor ve tüm borcun 30 gün içerisinde ödenmesi isteniyor. Ancak çoğu banka bu kuralı işletmiyor. Bunun yerine kredi taksitlerinin ödenmesini yeterli görüyorlar. Bu müşterinin kredi skoruna göre değişiyor. Verilen sürede ödeme yapılmazsa yasal takip başlatılarak borcun icra kanalıyla tahsili yapılıyor. Bu da borcun en az iki katına çıkması anlamına geliyor.

KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARINDAN KOLAYCA KURTULMAK MÜMKÜN!

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar esasında bu borçları ödeyemedikçe bir baskı altında kalıyorlar. Bu durumda da tüm yolların tükendiğini düşünüyorlar. Aslında bu borçlardan kurtulmanın kolay bir yöntemi var. bankalar müşterilere zorluk çıkarmak yerine borcun tahsil edilmesini tercih edebiliyorlar. Bu durumda da borç sorunu olan müşteriler vakit kaybetmeden banka ile yapılandırma görüşmesine başlaması gerekiyor.

Kredi veya kredi kartı borçlusu yasal takibe girmeden banka ile irtibata geçip yapılandırma imkanlarını sorgulayarak çok olumlu sonuç alabiliyorlar. Yasal takip başladığında bu yapılandırma pazarlıkları oldukça çetin geçecektir. Bankalar yapılandırma başvurusunu kabul ederse o zaman pazarlık yapılabiliyor. Genellikle biraz daha yüksek bir faiz oranını kabul etmek şartıyla bu ödenmeyen borçlar yapılandırılarak sıfırlanabiliyor.

BORÇ KAPATMA KREDİLERİ SON SEÇENEK

Bankalara kredi ve kredi kartı borcu olanlar yaptıkları görüşmelerle bankalarını yapılandırmaya ikna edemeyebilirler. Bu durumda borç kapatma kredileri son seçenek olarak kullanılabilir. Ancak burada çok önemli ayrıntılar bulunuyor. Borç kapatma kredisi kullanılacaksa yasal takibe girilmemesi gerekiyor. Yasal takibe giren kişilere bankalar borç kapatma kredisi vermeyeceklerdir. Bunun için kredi ve kredi kartı borçlarının ödenme imkanı kalmadığı an borç kapatma kredisi kullanmak için bankalara başvuru yapılmalıdır.