Müjde yağmuru sürüyor yılbaşı öncesi Erdoğan'dan elektrik ve doğalgaza indirim müjdesi bekleniyor

Sözleşmeli personele kadro, 3600 ek gösterge, EYT, asgari ücrete zam müjde üzerine müjde yağmuru sürüyor. Yeni müjde ise yılbaşı öncesi doğalgaz ve elektrik faturasına indirim yönünde olacağı iddia edildi. Doğalgaza indirim müjdesi mi geliyor?
Müjde yağmuru sürüyor yılbaşı öncesi Erdoğan'dan elektrik ve doğalgaza indirim müjdesi bekleniyor

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile enerji maliyetlerinde rekor yükseliş yaşanmış, akaryakıt fiyatları, doğalgaz ve elektrik fiyatları zam yağmuruna tutulmuştu. Yaşanan yükseliş vatandaşın fatura yükünü daha da arttırırken Türkiye'de yaşanan yükselişten olumsuz etkilenmiş döviz kurundaki yükselişin etkisi ile rakamlar daha da artmıştı. 

Türkiye'nin Rusya ile ikili ilişkileri iyi tutması sayesinde Avrupa'da yaşanan doğalgaz krizi nispeten daha hafif atlatılırken stok sorunu yaşanmamıştı. 2023 seçimleri öncesinde hükümet kesenin ağzını açarken pek çok müjde peş peşe açıklanmıştı. İddialara göre bu müjdelere bir yenisi daha eklenmeye hazırlanıyor. 

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASI İÇİN İNDİRİM MÜJDESİ Mİ GELİYOR?

Haber Türk gazetesi yazarlarından Bülent Aydemir hazırladığı haberinde hükümetin doğalgaz ve elektrik faturasına indirim müjdesi vereceğini iddia etti. Hatırlanacağı üzere Türkiye 2022 yılına doğalgaz ve elektrik faturasına gelen rekor zamla şok bir başlangıç yapmıştı. Bu sene için ise tam tersi bir durum yaşanacağı ve indirim yapılacağı iddiası gündeme taşındı. 

PİYASA TAKAS FİYATI İNDİRİMİ YAPILACAK ELEKTRİK FATURASI DÜŞECEK!

Aydemir yaptığı açıklamasında Piyasa Takas Fiyatı adı altında alınan ücretin düşürüleceğini, bu sayede elektrik faturasına indirim yansıtılacak. Piyasa Takas Tavan fiyat şu anda 4800/mw saat. Bu fiyat kurul kararıyla 4200’e düşürülecek. Ortalama yüzde 10 ile yüzde 20 arasında bir indirimin faturalara yansıyabileceği belirtiliyor. 

DOĞALGAZA İNDİRİM GELECEK Mİ 2022 2023?

Doğalgaz faturasına da indirim hazırladığı olduğunu iddia eden Aydemir konu hakkında çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. BOTAŞ ile pazarlıkların başladığını belirten Aydemir "Hükümet, şu anda sanayiye ve elektrik üreticilerine doğalgazın bir metreküpünü 20 lira 50 kuruştan satıyor. Burada yüzde 10-15 arası bir indirim planlanıyor. Yani en kötü ihtimalle bir metreküp doğalgaz sanayiye 18 liradan verilecek. Bu müjde açıklandığında, üretimde doğalgaz kullanan bütün sanayi kuruluşları, işletmeler, hatta tarım kuruluşlarının üretim maliyetleri bir nebze olsun düşmüş olacak" diyerek indirimin her kesime yansıtılacağını söyledi.