Nureddin Nebati'den kredi borçlarına erteleme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati deprem yaşanılan bölgelerdeki sorunların hafifletilmesi için tedbirleri devreye soktuklarını açıkladı. Bakan Nureddin Nebati ödeme güçlüğü çeken vatandaşların bankalara olan borçlarının erteleneceğini söyledi.
Nureddin Nebati'den kredi borçlarına erteleme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin deprem bölgesinde temasları devam ediyor. Bakan Nureddin Nebati çalışmaları yakından takip ederken diğer yandan atılacak bazı ekonomik tedbir adımlarına dair de planlamayı yöneterek uygulamaları devreye sokuyor.

Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını denetleyen Bakan Nureddin Nebati, “Ülke ve dünya tarihinin en büyük felaketlerinden birisi ile karşı karşıya kaldık. 7 binden fazla vatandaşımız vefat etmiştir. Şanlıurfa’da 2.495 vatandaşımızın tedavileri tamamlanarak taburcu edilmişlerdir. 114 vatandaşımız da acil serviste bekliyor ve 234 vatandaşımız da servislerde yatıyorlar. 79 vatandaşımızın da yoğun bakımda oldukları bilgisini aldık.” dedi.

Şanlıurfa’da 19 binanın yıkıldığını söyleyen Bakan Nureddin Nebati, “Şanlıurfa’da 19 bina yıkılmıştır ve bunların 3 tanesinde çalışmalar devam etmektedir. İki tanesi merkezde ve bir tanesi de Birecik ilçemizdedir. Toplamda 7.594 personelimiz görev yapıyor. İlimizde 493 toplanma alanı oluşturulmuştur. Şanlıurfa’da 4.727 binada hasar tespit çalışması yapılmış ve diğer tespit çalışmaları da sürmektedir.” ifadelerini kullandı.

KREDİ BORÇLARI ERTELENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak bazı tedbirler aldıklarını söyleyen Bakan Nureddin Nebati, “Depremden etkilenen bölgelerdeki sorunları hafifletmek istiyoruz ve bunun için de tedbirler alıyoruz. Bakanlığımız ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile iletişim halindedir ve nakit ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız yardım faaliyetlerini kesintisiz devam ettiriyorlar. Ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın talep etmeleri durumunda bankalara olan borçlarını erteleme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

DASK İLK TAZMİNATLARI ÖDEDİ!

DASK üzerinden ilk tazminatların ödendiğini söyleyen Bakan Nureddin Nebati, “Şu anda önceliğimiz canların kurtarılmasıdır. Bunun yanında hayatın devam ettiğini de düşünerek devlet olarak devreye giriyoruz. Deprem olur olmaz DASK olağanüstü yönetim merkezi devreye girmiştir. Depremin üzerinden 24 saat geçmeden DASK üzerinden ilk tazminat ödemeleri yapılmıştır. Yarın görevlendirdiğimiz ekipler tüm bölgelerde incelemelere başlayacaklar.” dedi.