ÖTV indirimi gelmedi araba fiyatları düşmezse Cumhurbaşkanı 2.el araç ithalatı izni mi verecek?

2.el araba ithalatı gündemdeki yerini korumaya devam ederken ÖTV indirimi gelmemesi beklentiyi arttırdı. Yurt dışından araba getirmek isteyen kişilerin sayıları artarken ÖTV matrahı düzenlemesi sonrasında sıfır araç stok sorunu talebi yeniden gündeme taşıdı.
ÖTV indirimi gelmedi araba fiyatları düşmezse Cumhurbaşkanı 2.el araç ithalatı izni mi verecek?

Araç fiyatlarında yaşanan yükseliş vatandaşın araba sahibi olmasını zorlaştırırken yükselen fiyatlara çözüm olarak bir dönem ÖTV indirimi ve ikinci el araba ithalatı gündemi oldukça meşgul etmişti. Özellikle de ikinci el araç ithalatı konusunda talep son derece yüksek olmuş, sosyal medyada TT etkinlikleri düzenlenerek konu uzun süre gündemde tutulmuştu. 

Sıfır araç fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrasında pek çok aracın ÖTV diliminin değişmesi ile zorunlu ÖTV matrahı güncellemesi gelirken alınan karar sonrasında gözler bir kere daha ikinci el araç ithalatı talebine çevrildi. Konu hakkında açıklama yapan oto galericiler ÖTV matrahı ile sıfır araçlarda fiyat indirimi olduğunu ancak piyasada araç olmadığını belirterek yeniden ikinci el araç ithalatını işaret ettiler. 

SIFIR ARAÇ STOK SORUNU HORTLADI, İKİNCİ EL ARAÇ İTHALATI YENİDEN GÜNDEME TAŞINDI! 

ÖTV matrahı düzenlemesi ile 2023 yılında artacak harçlardan önce araba sahibi olmak isteyen kişiler oto galericilerin yolunu tutarken ne yazık ki pek çok kişi bayilerden eli boş döndü. Araba satın almak isteyen kişilere ÖTV matrahı düzenlemesi ile fiyatı düşen araçlarda stok kalmadığı söylenirken yüksek fiyatlı araçlara yönlendirme yapılması tepki çekti. 

Araç sahibi olmak isteyen kişiler bir kere daha bayilerden elleri boş dönerken ikinci el araç ithalatı yeniden gündeme taşındı. Bir dönem daha araç fiyatları konusunda hatırlanacağı üzere araç ithalatı uzun süre tartışılmış, bazı kişiler bu şekilde piyasada araç bolluğu yaşanacağı için fiyatların düşeceğini savunurken bazı kişiler ise Türkiye'nin araç çöplüğü haline geleceğini belirterek talebe karşı çıkmıştı.

 2.EL ARABA İTHALATI NE ZAMAN GELECEK?

Araç fiyatlarında bir kere daha stokçuluk söylentilerinin gündeme gelmesi ve fiyatlarda düşüş yaşanmaması üzerine hükümetin seçim öncesinde araç fiyatlarını düşürmek adına araç ithalatını gündeme alabileceği iddiaları büyük yankı uyandırdı. İddialar hakkında hükümete yakın kaynaklar olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapmazken otomotiv sektörü ise konunun bir an önce çözüme kavuşturulması ve açıklama yapılmasını talep etti.