Parayı mıknatıs gibi çekecek bankaya TL yatıranlar 32 günde köşeyi dönecek!

Nakit parasının değer kaybetmesini önlemek isteyenler bankaların vadeli mevduat hesaplarının verdikleri faiz oranlarını araştırıyor. Kasım ayında en yüksek vadeli mevduat hesabı faizi veren bankalar da birbirleri ile yarışıyor.
Parayı mıknatıs gibi çekecek bankaya TL yatıranlar 32 günde köşeyi dönecek!

Türkiye piyasalarının yükselişi devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışına devam ederken zamlar da vatandaşların bütçelerini zorluyor. Piyasalardaki yükselişler devam ederken elinde bulunan Türk Lirası'nın (TL) değer kaybını önlemek isteyenler de araştırmalarına devam ediyor. Herhangi bir yatırım yapmayanlar, parasının değer kaybının önüne geçmek için bankalardan mevduat hesabı açtırıyor. Bankalardaki 32 günlük vadeli mevduat hesabı detayları merak edilirken en yüksek faizi veren banka belli oldu. Elinde bulunan Türk Lirası'nı değerlendirmek ve bir ayda kazanç sağlamak isteyenler vadeli mevduat hesaplarında en yüksek tutarı veren bankayı merak etti.

TCMB tarafından alınan faiz artışı kararı ile bankalardaki kredi faizleri de güncellendi. Kredi faizlerinin yükselmesi ile elindeki TL'nin değer kaybetmesini önlemek isteyenler de çareyi vadeli mevduat hesaplarında buldu. Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesaplarındaki faiz oranları rekor seviyeye yükselirken TL birikimi sahiplerine ödenecek faiz oranı yüzde 47'ye kadar çıktı.

ekran-goruntusu-2023-11-25-213101.png

32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANLARI ARTTI

TCMB tarafından alınan faiz artırımı kararı kapsamında bankaların kredi ve mevduat hesabı faiz oranları da yükseldi. 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları için alınan kararlarla da bankaların faizleri yükselişe geçti. Kasım ayında güncellenen faiz oranlarının ardından bankaların en yüksek faiz oranı yüzde 47 seviyesine çıktı. Yüzde 47 oranındaki faizi uygulayan Akbank'ı yüzde 45 faiz oranıyla ODEA Bank takip etti.

ekran-goruntusu-2023-11-25-214232.png

100 bin liralık örnek bir hesaplama yaptığımız bu faiz getirisi Akbank'ta 47 bin liraya kadar çıktı. Faiz oranlarındaki yükseliş ile beraber TL'nin getirisi artmaya devam ediyor. Bankalar 100 bin liralık 32 günlük faiz getirisini açıklarken faizlerdeki yükselişin ardından rakamlar 50 bin liraya çıktı.