Seçim öncesi gözler o müjdeye çevrildi! EYT'yi kaçıran 9 Eylül 1999 sonrası çalışanlara kademeli emeklilik göründü

Emekli olabilmek için şartları sağlayan binlerce vatandaş işe başlangıç tarihi ile ilgili olarak mağduriyet yaşıyor. EYT'nin yasalaşmasının ardından 2 milyona yakın vatandaş emekli olurken EYT'yi kaçıranlara da kademeli emeklilik müjdesi veridi.
Seçim öncesi gözler o müjdeye çevrildi! EYT'yi kaçıran 9 Eylül 1999 sonrası çalışanlara kademeli emeklilik göründü

Türkiye'de belirli şartları yerine getirerek emekli olma hakkı elde eden vatandaşlar artık çalışma hayatına son vererek dinlenme dönemine geçme şansı elde ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen vatandaşlar 24 yıllık mağduriyetlerini çözüme ulaştırarak emekli olabildi. Yerel seçimler öncesi de emeklilikle ilgili bir müjde beklenirken bu kez kademeli emeklilik konusu yeniden gündeme geldi.

EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı Kademeli Emeklilik Düzenlemesi olarak görülürken vatandaşın da geri sayımı başladı. Kademeli emeklilik için belirlenen sigorta giriş tarihi merak edilirken yerel seçim öncesi açıklanması beklenen müjdeye ilişkin ilk detaylar da ortaya çıktı.

EYT'Yİ KAÇIRANLAR ÜZÜLMESİN KADEMELİ EMEKLİLİK YOLDA

EYT'yi sadece tarih farkı ile kaçıran vatandaşlar, 'kademeli emeklilik' konusunda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için birtakım çalışmalar yaparken bu çalışmalarda sona gelindiği bildirildi.

j.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi kademeli emeklilik konusunda bir müjde vermesi beklenirken sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşlara emeklilik yolunun açılacağı aktarıldı.

ii.jpg

EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 ve öncesinde SGK girişi olan vatandaşlar emeklilik hakkı kazandı. Söz konusu tarih sonrası SGK girişi olan çalışanlar ise emeklilik için beklemek zorunda kaldı. EYT'den bir gün ile faydalanamayan binlerce çalışan, yeni bir emeklilik düzenlemesi için çağrıda bulunurken, yerel seçim öncesinde Kademeli Emeklilik Sistemi üzerinden emekli olmayı bekleyen milyonlara müjde verilmesi bekleniyor.

tl.webp

A Para tarafından yapılan paylaşımda, “Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecek.'' ifadeleri yer alırken detaylarda ise ''Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak.'' denildi. Söz konusu açıklama gündeme bomba gibi düşerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının konuyla ilgili olarak açıklama yapması bekleniyor.

Emlak365.com