SGK başmüfettişi müjdeyi patlattı! 43 44 45 48 yaşla 1999 sonrası için kademeli emeklilik 2. EYT o tarihte geliyor

İlk işe giriş tarihi 1999 ve sonrası olanlara 2. EYT piyangosu tarihi belli oldu. Emekli olmak isteyen kişilere son kademeli emeklilik tablosu yayımlandı.
SGK başmüfettişi müjdeyi patlattı! 43 44 45 48 yaşla 1999 sonrası için kademeli emeklilik 2. EYT o tarihte geliyor

SGK başmüfettişi müjdeyi patlattı! 48 49 50 51 yaşla 1999 sonrası için kademeli emeklilik 2. EYT o tarihte geliyor - İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve sonrası olan milyonlarca çalışan için 2. EYT piyangosu tarihi belli oldu.

AK Parti tarafından çıkartılan kanun teklifinden yararlanamayan ve deyim yerindeyse EYT'yi kıl payı kaçıran milyonlarca çalışan hak arayışı içerisine girmiş ve EMADDER çatısı altında toplanmaya başlanmıştı. Tek bir günle emekliliği kaçıran kişilerin dahi 17 sene çalışmak zorunda kalması büyük tepki çekerken kamuoyunda kademeli emeklilik talebi gündeme taşınmıştı.

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN GELECEK, ÇIKAR MI?

Oluşan talepler hakkında görüşlerini açıklayan Özgür Erdursun takipçilerinden gelen "Kademeli Emeklilik ne zaman çıkar?" sorusuna yanıt vererek "Kademeli emeklilik, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi siyasilerin gündemi olur!" diyerek yanıt verdi. Türkiye bu sene Mayıs ayında genel seçime giderken ülkemizde genel seçimler 5 senede bir yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi bu nedenle normol koşullar altında 2028 senesinde yapılacak.

00.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK TABLOSU NEDİR, KİMLER ERKEN EMEKLİ OLACAK?

Emeklilikte Adalet Derneği EMADDER çatısı altında örgütlenen vatandaşlar tek bir günle emeklilik hakkını kaçıranların bile 17 sene fazla çalışmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek tepki göstermişti. Yapılan düzenleme ile ilk işe giriş tarihine göre kademeli olarak emeklilik yaşının yükseltilmesi talep ediliyor.

00.jpeg

Örneğin ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ile 2000 yılları arasında olan kişilerin kadın çalışanlar için 5975 erkek çalışanlar için ise 6250 prim günü ile kadınlarda 43 erkeklerde 45 yaşta emekli edilmesi talep edilirken 2001 senesinde işe giren kişiler için yaş aynı kalmakla beraber prim gününün kadınlarda 6400 gün olması isteniyor.

Bu kişiler seslerini duyurmaya çalışırken gerek hükümetin gerekse de muhalefetin bir sonraki seçimde en büyük kozunun bu düzenleme olacağı, muhalefetin bu tabloyu kabul etme sözü vereceği hükümetin ise tabloda düzenleme yaparak kabul edebileceği ifade ediliyor. Sizce kademeli emeklilik gelmeli mi, tabloda yer alan yaş ve düzenleme uygun mu?