Son dakika asgari ücret 2023 son toplantısı ne zaman açıklandı zamlı Ocak maaşı o tarihte belli oluyor TÜRK-İŞ ve TİSK ilk teklifi açıklıyor

2023 asgari ücret son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Milyonlarca kişinin kaderinin belirleneceği asgari ücret toplantısı 3. toplantı tarihi ilan edildi. Asgari ücrette dananın kuyruğu o tarihte kopacak!
Son dakika asgari ücret 2023 son toplantısı ne zaman açıklandı zamlı Ocak maaşı o tarihte belli oluyor TÜRK-İŞ ve TİSK ilk teklifi açıklıyor

Son dakika asgari ücret 2023 son toplantısı ne zaman açıklandı zamlı Ocak maaşı o tarihte belli oluyor TÜRK-İŞ ve TİSK ilk teklifi açıklıyor... Asgari ücrete zam konusunda dananın kuyruğunun kopacağı kritik tarih belli oldu. Yapılan açıklama ile asgari ücret toplantısı 3. toplantı tarihi belli oldu. 

İkinci toplantıda hatırlanacağı üzere tüm beklentilere rağmen taraflar bu sene ilk kez rakam açıklamamış hem TİSK hem de Türk-İş tarafından beklenen rakam açıklaması gelmemişti. Bu nedenle milyonların gözü 3. toplantı için açıklanacak olan tarihe çevrilmişti. Beklenen açıklama geldi. 3. toplantının tarihi açıklandı. 

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI 3. TOPLANTI TARİHİ NE ZAMAN, SON TOPLANTI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Milyonlarca asgari ücretlinin kaderinin belirleneceği ve ilk rakamların resmen kamuoyuna duyurulacağı asgari ücret toplantısı için beklenen 3. toplantı tarihi ilan edildi. İşçi ve işveren tarafının son kez bir araya geleceği 3. toplantı 20 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. 

Asgari ücrete yapılacak olan zam oranı merak konusu olurken 3. toplantının ardından ilk rakamların resmi olarak açıklanması ile beklentiler bu yönde netleşecek. Şu anda masada olan en düşük rakam 8 bin TL ve en yüksek rakam ise 9 bin 500 TL arasında yer alıyordu. 

ASGARİ ÜCRETİN SON DAKİKA NE KADAR OLACAĞI BELLİ Mİ, 2023 OCAK MAAŞI ZAM BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda bugüne kadar pek çok isim tahmin açıklasa da ekonomistlerin ortak noktada buluştukları zamlı maaş rakamı 8 bin 250 TL ile 8 bin 500 TL arasında yer alıyor.