SON DAKİKA: İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi ile kredi kartı borcu olanlara af gibi yapılandırma müjdesi! Faizde indirim ve 60 ay taksit iddiası

Bankalara borcumu ödeyemiyorum diyen kişilere bekledikleri müjdeli haber geldi! Daha öncede kulis haberleri doğru çıkan eski Ziraat Bankası genel müdür yardımcısı ekonomist Şenol Babuşçu hem tarih hem de detayları açıkladı!
SON DAKİKA: İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi ile kredi kartı borcu olanlara af gibi yapılandırma müjdesi! Faizde indirim ve 60 ay taksit iddiası

Borç yapılandırması için beklenen haber gündeme bomba gibi düşmüş, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurulan komisyon ile çalışmaların başladığı belirtilmişti. Konu hakkında iki bakanlık tarafından hazırlanan çalışmalar kapsamında hacizlik ve icralık borcu olanlara, bankalara borumu ödeyemiyorum diyen kişilere borç yapılandırma müjdesi verileceği iddia edilmişti. 

Söz konusu açıklamanı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geride bıraktığımız hafta içerisinde yapılan kabine toplantısı ile duyurulacağı haber ajansları tarafından bolca yazılmıştı. 1 Ağustos tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından beklenen açıklama gelmezken konu hakkında son dakika açıklaması eski Ziraat Bankası genel müdür yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu tarafından yapıldı. 

SON DAKİKA YAPILANDIRMA HABERİ! KREDİ VE KART BORÇLARINA AF GİBİ YAPILANDIRMA MÜJDESİ GELİYOR MU?

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan eski Ziraat Bankası genel müdür yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu "Hükümet Bankalara borcu olan bireylere yeniden yapılandırma ve ödemede kolaylık düzenlemesi hazırlığında. Faizde indirim ve 60 aya kadar taksitlendirme kolaylığı sağlanacak. Detaylar ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklanacak" diyerek hem tarih hem de detayları paylaşmış oldu.

HACİZLİK VE İCRALIK BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Hatırlanacağı üzere 1 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan kabine toplantısı öncesi ulusal basın tarafından yapılan haberlerle kabine toplantısı sonrasında borç yapılandırma müjdesi verileceği iddia edilmişti. 

 Söz konusu düzenleme kapsamında Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak çalışma grubu kurulduğu, bankaların yanı sıra hacizlik ve icralık borcu olan kişilere yönelik olarak ta düzenleme yapılacağı dile getirilmişti. İcralık borcu olanlara ödeme kolaylığı sunulacağı, faizlerin silinebileceği dile getirilmiş, borç yapılandırmanın sadece kamu borçlarını mı kapsıyacağı yönünde bir açıklama yapılmamıştı. 

BANKALARA BORCU OLANLARA MÜJDE! KREDİ VE KART BORCU YAPILANDIRMASI SON DAKİKA: BORÇ YAPILANDIRMA MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Şenol Babuşcu ise bankalara olan borçlara yönelik yeni düzenleme ile 60 ay vadeli borç yapılandırma ve faizde indirim imkanı sunulacağını iddia etti. Babuşcu söz konusu düzenlemenin bir sonraki kabine toplantısının ardından ilan edileceğini dile getirdi. 

 BİR SONRAKİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, YENİ KABİNE TOPLANTISI TARİHİ BELLİ Mİ, AÇIKLANDI MI?

Kabine toplantısının resmi tarihi henüz açıklanmadı. Ancak kabine toplantısı normal koşullar altında 15 günde bir yapılıyor. Son kabine toplantısı 1 Ağustos 2022 tarihinde yapılırken yeni kabine toplantısının 15 Ağustos 2022 Pazartesi ve 19 Ağustos 2022 Perşembe günleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında programındaki müsaitliğe göre yapılması bekleniyor. 

Bir önceki kabine toplantısında düzenlenmenin açıklanmama nedeni ise çalışmaların henüz tamamlanması olduğu belirtiliyor. Son derece geniş bir kapsama yayılan borç yapılandırma ile devletin alacakları olan kamu alacakları yanı sıra bankaların alacakları ve vatandaşın kart borçlarının da kapsama alınması bekleniyor.